NOAH logo
Forsiden > Dyr i underholdning > NOAH lanserer nye nettsi… 13. apr 2009

NOAH lanserer nye nettsider om sirkus!

Helt siden NOAHs oppstart i 1989 har arbeidet mot bruk av dyr i sirkus vært på agendaen. Det har blitt lagt ned mye arbeid i sirkus-kampanjen, både politisk og holdningsskapende, og nå lanseres nye nettsider om sirkus.

– Vi synes det er kjempespennende å kunne lansere disse nye nettsidene, og håper folk som leser fakta og ser filmen vår «Tvunget til å underholde» blir overbevist om å aldri besøke et sirkus som utnytter dyr, sier koordinator for sirkuskampanjen Thomas Hvål Olsen.

Den siste tiden har det vært mye fokus på dyr på sirkus, og i forbindelse med det lanserer NOAH nye løpeseddler, plakater og nettsider. I tillegg har det også kommet flere facebook grupper: «Ja til sirkus uten dyr», og «Nei til dyr i sirkus».

– Det er svært viktig at folk som bryr seg om dyr støtter opp om kampanjen i år. Det er et avgjørende år for dyrs rett til ikke å bli brukt som underholdningsobjekter i sirkus – vi håper på flere politiske gjennomslag, og vi har spennede samarbeid med både ny-sirkus som per definisjon er uten dyr, og nye tradisjonelle sirkus som velger å kutte ut dyrenumre. Vi håper mange vil spre siden www.sirkus.info slik at informasjonen når flest mulig, og vi oppfordrer alle som ønsker å dele ut informasjon til å bestille vårt nye materiale, sier Olsen.

Nettsidene har sirkusfilmen NOAH lagde i samarbeid med Animal Defenders International (ADI) på forsiden og viser hvordan dyrene lever bak kulissene. Det er også informasjon om dyrenes liv både i sirkus og i frihet, trening, lovverket, globalt perspektiv og sirkusenes historie. Det er også en side med gode tips til hva folk kan gjøre for å hjelpe til i kampanjen mot dyr på sirkus. I tillegg er det en oppsummering av NOAHs arbeid, og en samling med kjendiser som uttaler seg om hva de synes.

– Nettsiden har også spørsmål og svar spesielt for barn. Det er en skandale at sirkusene lærer barn å forvente elefanter i sirkus – ingen barn har i utgangspunktet en forventning om å bli underholdt av dyr i fangenskap. Like lite som barna forventer løver, aper og krokodiller, like lite hadde de forventet elefanter og kameler hvis ikke sirkusene selv hadde skapt og hauset opp dette. Det er skammelig at sirkusene skal få lov til å fortsette vranglæren overfor barn om at slike dyr «hører til» i sirkus. Mesteparten av vår informasjon retter seg mot voksne – det er de voksne som er ansvarlige for at dyremisbruket fortsetter. Men siden sirkusene selv så skruppelløst dytter barna foran seg i forsvaret for å holde dyr under de mest utilfredsstillende forhold, har vi også informasjon adressert til barn – og tips om hva barna selv kan gjøre for å hjelpe dyrene. Mange barn synes nemlig det er trist å se dyrene innesperret og i fangenskap på sirkus, og de vil gjerne gjøre noe for dem selv, sier Olsen.

Nettsidene kommer til å bli oppdatert med viktige hendelser og seiere for dyr på sirkus.
www.sirkus.info

Bli medlem