NOAH logo
Forsiden > Dyr i underholdning > Cirkus Cirkör på turne… 18. mai 2011

Cirkus Cirkör på turne i Norge – sirkus uten dyr!

Cirkus Cirkör er Nordens største nysirkus, og de er helt fritt for dyr! Høsten 2011 kommer de på turne til Norge. NOAH anbefaler sterkt deres forestilling.

En magisk verden av illusjoner, akrobatikk og dramatikk. Foto: Cirkus Cirkör.

Årets forestilling heter «Wear it like a crown», oppkalt etter og inspirert av en sang av norsksvenske Rebekka Karijord. I et tragikomisk og absurd show utforsker sirkusdirektør Tilde Björfors kaos, orden og hvordan risiko fort kan forvandles til muligheter. I et snurrende scenerom beveger artistene seg gjennom en verden av illusjoner, skyggespill, knivkasting, akrobatikk, sjonglering og dramatikk. De seks karakterene sliter alle med ensomhet, og prøver å nå frem til hverandre på sitt vis – blant annet med bordtennisballer, sugekopper og motorsager.

Forestillingen er en frittstående fortsettelse av  og «Inside Out» (2009 i Sandvika)

Det handler om å velge å ta på oss våre feil, vår frykt og våre lyter og bære dem som en krone. Og pusse den med stolthet.

Cirkus Cirkör er Nordens største nysirkus, og heter sitt navn fra det franske uttrykket for sirkushjerte, «cirque cœur». Kompaniet er kjent for å kombinere sirkusstunts med varme historier, fengende musikk og finurlig humor. – Og selvsagt; ingen dyr opptrer!

Sirkuset kommer til følgende steder:

29/9, 30/9 og 1/10 –  Bærum Kulturhus i Sandvika

Festiviteten i Haugesund
Sandnes Kulturhus
Arendal Kulturhus
Bølgen Kulturhus
Maihaugen på Lillehammer
Gjøvik Fjellhall
Blå Grotte i Fredrikstad

Bli medlem