NOAH logo
Forsiden > Store rovdyr > Jaktens sanne ansikt 28. mar 2008

Jaktens sanne ansikt

Jaktfilmen ”Elgfall” ble nylig lansert på villmarksmessen i Lillestrøm. På nettstedet www.skitt-jakt.no er traileren til videoen lagt ut. Den viser en elgokse som blir skutt 3 ganger før den faller og jegeren med et glis mot kamera går frem og avfyrer det siste avlivingsskuddet.

NOAH – for dyrs rettigheter mener at denne jaktvideoen ikke bare gir et uhyggelig og avslørende bilde av jakta, men også spekulerer i vold og drap som underholdning.

– Filmen er presentert som rå underholdning, tilsatt musikk i ekte amerikansk stil. Dyrene skytes, vakler og halter skadeskutte av sted, faller eller skrenser utfor kanter og kaster på seg i dødskrampe – alt til musikk. Respekten for dyrene synes helt fraværende, sier Jenny Rolness i NOAH.

NOAH viser til at det ikke er første gang jegerne avslører en kynisk holdning til dyr. På diskusjonsforumet sluttstykket.com, ble det i fjor høst lagt ut et bilde (se nederst) av en skutt sel, som jegerne på forumet moret seg med å harselere med. Bildet av de skadeskutte elgene er også fra dette forumet. Elgkalven som var skutt i hodet hadde ifølge en jeger fått ”justert litt på topplokket”.

– På denne måten avslører jegerne en respektløs og forrående holdning til dyr som ikke harmonerer med det bildet jegerorganisasjonene ønsker å presentere utad. Samtidig er det klart at de verste scenene og bildene blir holdt skjult for publikum. Bilder og filmsekvenser av dyr med avskutte bein og kjever eller skadeskutte dyr som selvdør etter langvarige lidelser, blir av taktiske grunner aldri vist offentlig. Filmen ”Elgfall” viser derfor kun det som jegerne selv mener de kan være bekjent av. De brutale scenene av dyr som pepres med kuler og drives hensynsløst i døden av lystige jegere, bør få publikum til å våkne og innse hva fornøyelsesjakten innebærer av redsler og lidelser for dyrene, mener NOAH.

Bli medlem