NOAH logo
Forsiden > Store rovdyr > NOAH om rådyrjakten på… 22. nov 2005

NOAH om rådyrjakten på Bolærne

Da er jakten i full gang på Bolærne. Allerede er to voksne råer og en bukkekalv meldt drept og resten står igjen. Rådyrene må bøte med livet fordi de er naturlige bærere av flått. Skal vi virkelig stå på sidelinjen og se på denne absurde problemløsningen?

Vi må lære oss å leve med naturen og sette pris på at det ikke bare er mennesker her på jorda. Dyr har også egenverdi og et ønske om å leve. De aller fleste vil ha dyrelivet isteden for å drepe og ødelegge.

Det aller viktigste man må gjøre når man er ute i naturen er først og fremst og ta forhåndsregler. I Sverige har parkforvaltningen brukt hvitløkstabletter mot flåtten som et tiltak, vaksiner er også mye brukt på kysten. Men det aller viktigste er å sjekke seg nøye! Grunnet store klimaendringer i Norge kommer det til å bli varmere og våtere, og dermed et ideelt klima for flåtten. Dette gjelder overalt, ikke bare på Bolærne.

Hvis man skal drepe alle rådyra på Bolærne, må man også holde andre naturlige bærere av flåtten borte fra øygruppa over en lenger tid for at det i det hele tatt skal hjelpe. Dette inkluderer harer og andre gnagere, fugler, hunder, katter, mennesker etc. Hvor skal jakten ende?

Si fra til Nøtterøy kommune at dette er dårlig etikk og at en slik avlivingsaksjon kan få svært uheldige ringvirkninger til det øvrige samfunnets holdninger til dyr og natur.

Thomas Hvål Olsen
NOAH – Vestfold

NOAH – for dyrs rettigheter overklaget vedtaket – om jakt på rådyrene på Bolærne – inn for Nøtterøy kommune, men klagen førte desverre ikke til endringer i kommunens håndtering av saken.

Les mer om saken hos NRK-Vestfold eller Tønsberg Blad

Bli medlem