NOAH logo
Forsiden > Dyrs rettsvern > Pressemelding: NOAHs… 11. nov 2011

Pressemelding: NOAHs Fakkeltog mot Pels 12. november: Profilerte appellanter krever forbud nå!

For åttende gang arrangeres NOAHs Fakkeltog mot Pels – som ifjor var Nordens største arrangement for dyr, med 6000 deltagere. Unni Lindell, Jenny Skavlan, Viktoria Winge, Marianne Antonsen, Jostein Pedersen, Lone Klein og Lise Myhre er blant flere kjente appellanter lørdag 12. november, i tillegg til politikere som Hadia Tajik og Heikki Holmås.

Hva:
NOAHs Fakkeltog mot Pels

Tid og sted:
Lørdag 12. november 2011. Hovedtoget i Oslo har oppmøte fra kl. 17.00 og avgang kl. 18.00 fra Youngstorget. Appellene begynner kl. 18.30 utenfor Stortinget.

Kontakt:
NOAH – for dyrs rettigheter, v/ Siri Martinsen, tlf: 959 444 99.

Andre byer: For informasjon om tid, sted og appellanter for NOAHs Fakkeltog i andre byer, se: http://www.dyrsrettigheter.no/pelsindustri/noahs-fakkeltog-mot-pels-naermer-seg/

Profilerte appellanter: Unni Lindell, Lise Myhre, Jenny Skavlan, Jostein Pedersen, Lone Klein, Marianne Antonsen, Viktoria Winge og Mina Hadjian, samt Kjell Nordström, Hilde Marstrander og Fam Irvoll på vegne av Mote mot Pels.

Politiske appellanter: Hadia Tajik (AP), Heikki Holmås (SV), Guri Melby (Venstre), Harald Nissen (De Grønne), Bjørnar Moksnes (Rødt), Khamshajiny Gunaratnam (AUF), Sveinung Rotevatn (UV), Maria Gøthner  (UH), Knut Quigstad (GU), Ebba Boye (SU)

– NOAHs Fakkeltog mot pels synliggjør den store folkelige motstanden mot pelsdyroppdrett. 62 % synes det bør være forbudt at mink og rev skal sitte i trange bur bare for pelsens skyld. Veterinærforeningen sa for to år siden at man burde avvikle. Vi er mange som mener politikerne bør ta konsekvensen av dette nå, og forventer at de holdet det de lovet de skulle gjøre i 2012 – avvikle næringen, sier Siri Martinsen, veterinær i NOAH.

– Det er en SKAM å avle opp dyr som kun lever sine liv i lidelser og ubehag for så å dø for å tilfredsstille i beste fall, ubetenksomme mennesker. Hvordan kan Norge være kjent av å bedrive organisert dyreplageri for å levere en vare som kun er et symbol på jåleri?, sier forfatter Unni Lindell.

– Pels er avskyelig. Jeg begriper ikke at pelsproduksjon fortsatt er tillatt i Norge, sier kultur-profil Jostein Pedersen.

– Det er ingenting som forsvarer pelsoppdrett. Absolutt ingenting! Det er jåleri og tortur og jeg skulle ønske det var ulovlig, sier skuespiller Viktoria Winge.

– Jeg støtter ikke pelsindustrien, og bruker ikke pels selv eller i mine kleskolleksjoner. Jeg støtter NOAHs PelsUT-kampanje og håper Norge kan bli et av mange land som velger å legge ned pelsnæringen, sier skuespiller og designer Jenny Skavlan.

– Oppdrett av rev og mink for at våre luksusbehov skal fylles, er forkastelig! Nå må forbudet på plass og næringen legges ned – i anstendighetens navn kan ikke oppegående mennesker vedkjenne seg noe annet!, sier artist Marianne Antonsen.

For mer informasjon se www.dyrsrettigheter.no og www.facebook.com/motpels.

Bli medlem