NOAH logo
Forsiden > Dyrs rettsvern > Innlegg: Gaven til den… 17. nov 2008

Innlegg: Gaven til den som ikke har noe

av Jenny Rolness

Varme er noe aller unner seg. Det hjelper ikke med god mat og julepynta hus hvis man fryser. Men ute er det noen som fryser.  En som sitter på trappa og venter på mat, før han smetter av gårde for å søke ly et sted.  Men selv om han har et krypinn under en vedstabel eller i en garasje, så er det ingen varme der. Han fryser. Hele tiden.

Titusener av hjemløse katter har en slik tilværelse hver vinter, og mange av dem taper kampen mot kulden. Jungeldyret som vi mennesker har brakt med oss til kalde strøk trenger vår hjelp. Og den er ikke vanskelig å gi. De som har en frysende katt på trappa og som ikke finner kattens hjem eller kan tilby den et hjem selv, kan gi den et lite kattehus til jul, kle det med isopor og legge inn et varmeelement – for eksempel en elektrisk skohylle eller varmepute. Da slipper katten å fryse og man kan med bedre samvittighet ha det godt og varmt selv. Å sørge for mat og varme er en viktig hjelp vi kan gi en medskapning som er mindre heldig enn oss selv. Mat til små og store fugler for å hjelpe dem gjennom vinteren er en fin og viktig tradisjon.

En hjelpende hånd til de frysende og sultne hjemløse kattene som på grunn av menneskers uforstand er overlatt til seg selv, bør også bli en tradisjon. Ved å vise medfølelse med dyr som trenger din hjelp, er du med på å skape et bedre samfunn med mindre lidelse.

Innlegget er trykket i blant annet Sandefjords Blad og Moss Avis

Bli medlem