NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Pressemelding: Ny dansk… 26. feb 2011

Pressemelding: Ny dansk pels-avsløring: – Motebransjen bør beklage pels-sponsing, sier NOAH

Den danske dyrerettighetsorganisasjonen Anima la i går frem film-bevis fra 26 minkfarmer i Danmark – deriblant farmene til 6 av styremedlemmene i Kopenhagen Fur. Den danske moteuken som kritiserte Oslo Fashion Week for deres pels-frie policy, blir sponset av nettopp Kopenhagen Fur. NOAH mener direktøren av moteuken bør beklage sin assosiasjon til Kopenhagen Fur.

– Den danske moteuken ved direktør Eva Kruse kritiserte den norske motebransjens engasjement mot pels da hun var på besøk i Norge under Oslo Fashion Week sist uke. Kruse var selv tidligere PR-ansvarlig for Kopenhagen Fur. Nå sitter Kruse og hennes danske moteuke i en alvorlig PR-knipe for den assosiasjon med pelsbransjen de så ivrig har promotert: 6 av de 7 styremedlemmene i Kopenhagen Fur som er hovedsponsor av Danish Fashion Week, har fått sine minkfarmer filmet. Som forventet er det ikke noe vakkert syn – de sedvanlige trange burene og den stereotype adferden man forventer å finne kompletteres av de velkjente skader og sår som pelsnæringen gjerne benekter, forteller Siri Martinsen, veterinær i NOAH – for dyrs rettigheter.

Her finner man materialet fra de danske pelsfarmene:

Youtube of all 400 animals: http://vimeo.com/20376832
Still images: http://anima.dk/pressemateriale/fotos.zip

Her finner man materialet fra den danske lederen for European Fur Breeders Association:

Knud Vest still images: http://anima.dk/pressemateriale/knudvestpic.rar
Youtube of Knud Vest: http://www.youtube.com/watch?v=-x9ch2bMkXA

– NOAH reagerte sterkt på at den danske moteuken uttalte seg negativt da Oslo Fashion Week ble pelsfrie i samarbeid med Mote mot Pels – en kampanje initiert av NOAH og sentrale aktører i norsk motebransje. Men med Kopenhagen Fur som hovedsponsor kunne man neppe vente annet. I følge danske medier var til og med designerne i åpnings-showed blitt tvunget til å vise pels for å få lov til å delta. Nå forventer vi at Danish Fashion Week biter i seg ordene, og ber om unnskylding for sin støtte til pelsbransjen. De bør naturligvis forstå at de lidelsene som dyr i bur opplever på  minkfarmene ikke er noe man bør assosieres med. Med de nyeste avsløringene assosieres de også med brudd mot dansk dyrevernlov. Hvor mye skal til før de snur pelsbransjen ryggen?, spør Martinsen.

Kontakt: NOAH – for dyrs rettigheter, v/ veteriær Siri Martinsen, tlf: 959 444 99

Mer informasjon om den danske avsløringen: http://www.anima.dk/

Mer informasjon om norsk pelsindustri: www.PelsUT.no

Mer informasjon om Mote mot Pels (et samarbeid mellom NOAH – for dyrs rettigheter, Fam Irvoll, Hilde Marstrander og Kjell Nordström): www.MotemotPels.no.

Bli medlem