NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Oppdrett og fangst > Vær NOAHs fotograf på… 20. aug 2012

Vær NOAHs fotograf på pelsfarm i helgen!

NOAH oppfordrer deg til å ta turen innom en eller flere pelsfarmer den kommende søndagen, 26. august, da flere farmer ulike steder i landet vil være åpne for besøkende denne dagen. Ta med deg et godt kamera og eventuelt filmkamera, og forsøk å få dokumentert forholdene for dyrene du ser!

Denne søndagen holder Norsk Pelsdyralslag åpen gård på flere pelsfarmer i Trøndelag, Østlandsområdet, og Valdres/Hallingdalen. Vi oppfordrer alle til å besøke en pelsfarm denne søndagen og ta så mange bilder som mulig, som kan sendes til oss i NOAH. Fotodokumentasjon på livet i norske pelsfarmer er noe vi alltid trenger mer av i vårt arbeid for å få avviklet denne industrien. Alle bilder og film er av interesse, da vi kunne gi flest mulig skal få et realistisk innblikk i hvordan norske minker og rever faktisk har det.

Ta derfor turen til en pelsfarm i ditt nærområde på søndag! Ta med deg et kamera, og også gjerne penn og papir, dersom du skulle ønske å notere noe. Vær hyggelig og høflig overfor de som møter deg, men du må selvsagt gjerne stille kritiske spørsmål. Desto mer dokumentasjon du klarer å samle for oss, jo bedre!

Fra industriens side er dette selvsagt ment som en anledning til å vise «hvor godt dyra har det», og det er å forvente at de har forberedt seg godt for å framstille forholdene som best mulige. NOAH mener likevel at det er viktig å huske at selv de farmene som overholder alle lovstilte krav for pelsdyrhold, ikke tar hensyn til dyrenes naturlige behov og egenverdi. En mink som sitter innesperret i et bur på mindre enn en kvadratmeter er ikke en lykkelig mink.

Ta gjerne bilder og film som viser dyrenes liv i burene; helheten i farmen (mengden dyr); nærbilde av dyrene; publikums reaksjoner (både de kritiske og de ukritiske); farmernes opptreden (om de tar ut og holder dyr for publikum etc.) og annet du finner interessant.

Følgende farmer er åpne for publikum søndag 26. august:

Trøndelag:

Odd Einar Friheim, 7520 Hegra

Bjørnar Berg , 7070 Bosberg

Atle-Roger Evebø, Goteveien91, 6823 Sandane

Jetmund Øye, Norangdal, 6196 Norangsfjorden.

Østlandet:

Per Blilie, Koreaveien 325, 2843 Eina
Ole Jonny Indregård, Dalborgvn. 200, 2817 Gjøvik

Arne Spydevold, Høgdalsveien 5, 1667 Rolvsøy

Valdres & Hallingdal:

Trine Ermesjø Søderblom, 3560 Hemsedal

Odd Harald Nordsveen, 2975 Vang i Valdres

Send bilder/film på DVD til NOAH, Osterhausgate 12, 0183 Oslo eller (dersom ikke det er mange, store filer) på mail til aktivistkoordinator@dyrsrettigheter.no.

Bli medlem