NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Oppdrett og fangst > Pressemelding: Trist og… 12. des 2006

Pressemelding: Trist og uverdig pelsbruk

Sharon Stones pels-shopping i Oslo er trist og uverdig. Sett i sammenheng med anledningen som bringer henne til Norge, er det uforståelig at hun velger å fremme et produkt som flertallet av Norges befolkning ser på som uetisk, mener NOAH – for dyrs rettigheter.

– Fredsprisen er kanskje det Norge kan være mest stolt over. Da er det trist at en av de sentrale deltagerne i år, Sharon Stone, velger å fremheve en av de næringene Norge bør være minst stolt over ved en slik anledning. Stone kjøpte pels fra dyr som har sittet i trange bur hele sitt liv eller som som kan ha blitt fanget i smertefulle feller. Flertallet av Norges befolkning ønsker at dyr ikke skal holdes innesperret i bur, lide og dø for et luksusprodukt – tvert imot ønskes en avvikling slik man ser i flere andre europeiske land. Pels er politisk og etisk svært kontroversielt, sier leder i NOAH – for dyrs rettigheter, Siri Martinsen.

– Stone er kanskje ikke klar over hvilke lidelser som ligger bak en pelskåpe. Dette vil NOAH nå prøve å få henne til å forstå. Det er en sammenheng mellom respekt for mennesker og respekt for dyr – en sammenheng som heldigvis stadig flere blir klar over. Det er mange som har kontaktet oss og synes det er trist at Stone fremstiller Norge som landet hvor det er greit å kjøpe pels, mens realiteten er at flertallet er imot pelsdyroppdrett og ikke ønsker at dyr skal lide, avslutter Martinsen.

For mer informasjon, kontakt: NOAH v/ Siri Martinsen, 959 444 99

Bli medlem