NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Oppdrett og fangst > Pressemelding: NOAH… 29. mar 2005

Pressemelding: NOAH trapper opp kampen mot gigantfarm

Kontakt:
Siri Martinsen, leder: 95944499
Ada Dahl, kampanjekoordinator: 90885667

NOAH- for dyrs rettigheter lover kamp for å stanse byggingen av det gigantiske pelsanlegget i Hå kommune. i Rogaland. Sammen med pelsnæringen planlegger Hå kommune å bygge en pelsfarm som til sammen kan omfatte 113 000 dyr.

– Vi har sendt høringssvar til Hå kommune der vi oppfordrer dem til å si nei til byggingen. Samtidig lanserer vi egne kampanjenettsider og mobiliserer til protestaksjoner mot kommunen. Vi har allerede blitt kontaktet av svært mange som ønsker å stanse byggingen, og er sikre på at motstanden bare vil øke jo flere som blir informert om byggeplanene, sier kampanjekoordinator Ada Dahl.

Over hele Europa diskuteres pelsindustri på høyt politisk nivå. Flere Europeiske land har allerede helt eller delvis avviklet pelsdyroppdrett, derfor er NOAH overrasket over Hå kommunes omfattende pels-planer:

– Tatt i betraktning at meningsmålingene de siste årene viser at majoriteten av Norges befolkning er motstandere av pelsdyroppdrett, er vi overrasket over at Hå kommune ønsker å starte byggingen av et gigantisk pelsanlegg nå. Pelsindustri hører ikke hjemme i dagens samfunn. Det er hverken lønnsomt eller etisk forsvarlig å bygge flere pelsfarmer, i stedet bør man konsentrere seg om å avvikle de som allerede finnes, sier Siri Martinsen, veterinær og leder av NOAH.

NOAH mener det finnes flere avgjørende grunner til hvorfor man bør gjøre alt man kan for å stanse byggingen av pelsanlegget:

– Det er liten tvil om at dyrene lider mentalt og fysisk av et liv i trange nettingbur. Men også miljøet kan bli skadet hvis gigantanlegget blir en realitet: Gjødsel og avfallsstoffer representerer allerede et miljøproblem ved mindre farmer – ved et slikt anlegg kan konsekvensene for miljøet bli katastrofale, avslutter Martinsen.

Bli medlem