NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Oppdrett og fangst > NOAH aksjonerer mot Mango 8. mar 2004

NOAH aksjonerer mot Mango

Kontakt:
Ada Dahl, kampanjekoordinator: 90885667
Odd Harald Eidsmo, daglig leder: 95760672

NOAH -for dyrs rettigheter har med sin pelsUT kampanje overbevist nærmere 20 butikkjeder til å velge en pelsfri policy. Men Mango er fortsatt nølende – NOAH starter derfor aksjoner utenfor butikkene for å øke presset. Den internasjonale kleskjeden Mango, som eier 625 butikker verden over, har i en lengre periode solgt produkter laget av ekte pels. Mens Mangos butikker i Belgia og Nederland har valgt å fjerne pelsen, ignorerer fremdeles hovedkontoret dyrenes lidelser ved å fortsette å selge pels. Etter forsøk på dialog vil NOAH nå starte aksjoner som ledd i pelsUT-kampanjen mot Mango.

Allerede tirsdag 9.mars starter første del av kampanjen med en oppsiktsvekkende aksjon utenfor en av deres butikker på Karl Johan i Oslo.

Dato: 09. mars 2004
Tidspunkt: 12:00-13:00
Sted: Mango, Kongens gate 23, Oslo sentrum

-Den første demonstrasjonen er begynnelsen på en omfattende kampanje hvis ikke Mango innfører en pelsfri policy. Under parolen «Pels er mord!» vil besøkende bli møtt med synet av NOAH-aktivister liggende på bakken i blodige pelskåper i en rekonstruert drapsscene. I tillegg vil løpesedler og plakater med bilde av en levende flådd kanin illustrere grusomhetene ved å selge pelsprodukter, forteller kampanjekoordinator Ada Dahl.

-Allerede har flere titalls internasjonale kleskjeder valgt å snu pelsindustrien ryggen og bannlyse salg av pelsprodukter. At også Mango skal anerkjenne dyr som levende vesener fremfor pelsprodukter bør være en selvfølge, avslutter daglig leder av NOAH, Odd Harald Eidsmo.

Bli medlem