NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Oppdrett og fangst > Kontakt landbruksministe… 3. nov 2010

Kontakt landbruksministeren om pels

Bilde fra en norsk pelsfarm (2010). Foto: Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen Norge.

Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen Norge har for tredje året på rad avdekket hvordan rev og mink lever på norske pelsfarmer. Nå oppfordrer NOAH flest mulig til å ta kontakt med landbruksministeren og de politiske partiene.

Landbruksminister Lars Peder Brekk uttalte for ett år siden at næringen kom til å miste hans politiske støtte dersom slike avsløringer skulle komme igjen. Nå som avsløringene har kommet gjemmer Brekk seg nok en gang bak uttalelser om at det arbeides med et strengere regelverk og at avsløringene kun gjelder råtne egg i bransjen. Dette stemmer selvfølgelig ikke, pelsdyrene lider på samtlige av norske farmer, og de nye reglene tar utgangsspunkt i at endringene ikke skal koste næringen noe, og betyr derfor at forholdene ikke vil endres for dyrene.

Send Brekk en e-post og fortell han på en høflig måte hva du synes om de nye avsløringene og be han ta ansvar for næringen i stedet for å gjemme seg bak unnskyldninger som tidligere. Send også en høflig e-post til de forskjellige politiske partiene og be de vedta at de ønsker et forbud mot pelsdyroppdrett i Norge.

Kontakt landbruksminister Lars Peder Brekk på lars-peder.brekk@lmd.dep.no.

Se innslaget fra Nrk her: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7361070

Se filmen laget av Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen Norge her: http://www.forbypels.no/

Les artikkel fra Dagbladet og se filmen av funn over hele landet her: http://www.dagbladet.no/2010/10/31/nyheter/dyremishandling/innenriks/14085693/

I dag er det kun Miljøpartiet De Grønne og SV som er mot pels. Send de også en e-post og ros de for deres standpunkt. Send en e-post til de andre politiske partiene og fortell dem om de nye avsløringene og si på en høflig måte hva du mener bør gjøres med pelsdyrindustrien. Legg gjerne med linken til filmene fra NRK og Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen Norge. Ta gjerne også kontakt med din lokalavdeling innenfor hvert parti.

Arbeiderpartiet: ap.postmottak@stortinget.no

Fremskrittspartiet: frp@frp.no

SV: post@sv.no

Venstre: venstre@venstre.no

Høyre: postmottakhoyre@postmottak.no

Senterpartiet: epost@senterpartiet.no

KrF: krf@krf.no

Miljøpartiet De Grønne: mdg@mdg.no

Ungdomspartiene:

AUF: auf@auf.no

FPU: fpu@frp.no

SU:  su@sv.no

Unge Venstre: unge@venstre.no

Unge Høyre: info@ungehoyre.no

Senterungdommen: senterungdommen@senterpartiet.no

KRFU: krfu@krf.no

Grønn Ungdom: gu@mdg.no

Bli medlem