NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Oppdrett og fangst > Pressemelding: Forventer… 12. nov 2010

Pressemelding: Forventer rekordoppmøte i Fakkeltog mot Pels

For syvende gang arrangeres NOAHs Fakkeltog mot Pels – Norges største dyrevernarrangement. – Vi forventer svært stort oppmøte, folk er opprørt over at vi fortsatt har pelsdyroppdrett i Norge, sier Siri Martinsen i NOAH. Unni Lindell, Charlotte Thorstvedt, Kjell Nordström og Lise Myhre er blant flere kjente appellanter lørdag 13. november, i tillegg til en bred representasjon av politikere.

Hva:
NOAHs Fakkeltog mot Pels

Tid og sted:
Lørdag 13. november 2010. Hovedtoget i Oslo har avgang kl. 18.00 fra Youngstorget. Appellene begynner kl. 18.30 utenfor Stortinget.  For informasjon om andre byer, se: www.dyrsrettigheter.no

Kontakt:
NOAH – for dyrs rettigheter, v/ Siri Martinsen, tlf: 959 444 99.

Forfatter Unni Lindell fyrer løs mot pelsdyroppdrett i en av de første appellene 13. november:

– Pelsbransjen prøver å si at det bare er noen få dyrevernere som er mot pels. Men dette er en folkebevegelse! Flertallet av befolkningen, alle typer mennesker fra alle politiske partier, ber nå Norge følge eksempelet fra mange andre land og stoppe den unødvendige og barbariske dyremishandlingen. Vi er mange som skal gå i NOAHs Fakkeltog mot Pels lørdag, og kreve: FORBY PELSDYROPPDRETT NÅ!

Modell og programleder Charlotte Thorstvedt vil stille i toget, og er klar i talen på hva hun mener om pels i motebildet:

– Jeg er 100% i mot utnyttelsen av dyr, og har lenge jobbet for å rette oppmerksomhet mot dette temaet. Pelsindustrien representerer en av de groveste utnyttelsene av dyr, og det er på tide at alle får øyene opp for dette. Dyr skal ikke måtte lide for vår forfengelighet

Tegneserieskaper Lise Myhre har bl.a. laget et Nemi-banner mot pels som vil pryde toget, i tillegg til at hun holder appell:

– NOAH har jobbet mot pels i 20 år, og så lang tid har det utrolig nok tatt å få publikum og politikere til å skjønne at dette er en unødvendig og grusom næring. Jeg begriper ikke at pelsdyroppdrett fortsatt er lov. I fjor var det 2000 mennesker over hele landet som markerte NOAHs Fakkeltog mot Pels, og det blir garantert flere iår. Nå må media og politikere få opp øynene for at det faktisk er en massiv motstand mot å drepe dyr for forfengelighetens skyld.

Designer Kjell Nordström (tidl. Baron von Bulldog) holder også appell, og oppfordrer alle til å vise sin motstand:

– Vi mennesker har et spesielt ansvar når det gjelder dyrs rettigheter. Alt levende har rett til ett verdig liv. Pelsindustrien viser forakt for dette. Derfor er det så viktig at vi demonstrerer og viser vårt motstand mot pelsindustrien.

Leder i NOAH, veterinær Siri Martinsen, er glad for det som nå har vokst seg til en bred bevegelse for avvikling av pelsdyroppdrett:

– I pelsdyrsaken står flertallet på dyrenes side. NOAH akter å bidra til at motstanden blir større og sterkere for hvert år frem mot 2012 når stortinget skal vurdere avvikling av pelsdyroppdrett. Oppslutningen om Fakkeltoget viser et sinne over at politikerne ennå ikke har forbudt denne utnyttingen av dyr.

Andre bidragsytere og appellanter inkluderer programleder Mina Hadjian, forfatter Gunn Hild Lem, performanceartist Anja Solvik, og representanter fra Ap, AUF, SV, SU, V, UV, De Grønne, Grønn Ungdom, Rødt, RU og FPU.

Flere kjente stemmer har også varslet at de vil gå i fakkeltoget for pelsdyrene – blant dem forfatter Anne B Ragde, sangeren Samsaya og designer Fam Irvoll.

For mer informasjon se www.pelsut.no og www.facebook.com/motpels.

Bli medlem