NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Oppdrett og fangst > Fakkeltog mot pelsindust… 9. des 2004

Fakkeltog mot pelsindustrien

Kontakt:
Siri Martinsen, leder: 95944499
Ada Dahl, kampanjekoordinator: 90885667

NOAH –for dyrs rettigheter inviterer til årets største markeringer mot pelsindustrien med fakkeltog og støttekonsert torsdag 9. desember.

Pelsmotstandere i alle aldre samles i fakkeltog i både Oslo og Trondheim – i hovedstaden stiller i tillegg band som L:UD, Pirate Love og Baby Lotion (vinnere av NM i Rock), opp når NOAH samme kveld arrangerer støttekonsert mot pels.

Dato: 09. desember 2004
Tidspunkt: 18:00-19:30
Sted: Fra Youngstorget til Stortinget

-Pelsmotstanden har slått rot i mange ulike miljøer. Alt fra artister og skuespillere til designere og kleskjeder har gått kraftig ut mot pelsindustrien. NOAH ønsker å mobilisere motstanderne for å vise politikerne at det finnes mange ulike mennesker som kommer til å kjempe for å få et forbud mot pelsindustrien sier Siri Martinsen , leder av NOAH.

– Flere undersøkelser viser at et flertall av Norges befolkning ikke ønsker å ha noen pelsindustri. Hva er et demokrati verdt hvis ikke politikerne i det minste tar konsekvenser av at deres velgere ikke ønsker det dyreplageriet pelsdyroppdrett er? spør Martinsen .

– Pelsindustrien handler om å sperre levende dyr inne i små bur for pelsens skyld. Dyrenes rett til frihet blir totalt overkjørt av økonomiske interesser. Mens pelsfarmerne tjener penger, driver innesperringen dyrene til vanvidd. En slik behandling av levende vesener strider mot alle verdier vi ellers fremmer i samfunnet og burde for lengst ha vært forbudt, sier Ada Dahl , kampanjekoordinator i NOAH.

Bli medlem