NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Oppdrett og fangst > Blodige aktivister mot… 20. apr 2005

Blodige aktivister mot Norges største pelsfarm

Internasjonal demonstrasjon med sterke virkemidler foran Stortinget:

«Blodige» PETA- og NOAH-aktivister vil stoppe planene om Norges største pelsdyrfarm

Kontakt:
Siri Martinsen, leder, NOAH: 95944499
Poorva Joshipura, kampanjekoordinator, PETA: +44 7976907432

Aktivister fra NOAH – for dyrs rettigheter og den europeiske avdelingen av People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) kler seg i pels og legger seg «døde» og «blodige» ned på bakken foran Stortinget. Med demonstrasjon og protestbrev håper demonstrantene å påvirke stortingspolitikerne til å gripe inn og stoppe planene om å bygge Norges største pelsfarm i Hå i Rogaland, som etter planen vil ha plass til over 100.000 dyr.

Blant de blodige «skrottene» skal en av de pelskledde demonstrantene sitte i bur for å illustrere hvilke forhold virkelige pelsdyr lever under. Demonstrantene vil bruke pelskåper og -jakker donert av folk om ikke lenger vil gå med pels av hensyn til dyrene.

Dato: Onsdag 20. april
Tidspunkt: kl. 13.00
Sted: Eidsvollsplass, foran Stortinget

– Blodet vi bruker i demonstrasjonen, er kunstig, men pelsdyrenes lidelser og død er ekte, sier kampanjekoordinator for PETA i Europa, Poorva Joshipura.

-Vi bønnfaller myndighetene om å ta meningene til flertallet av den norske befolkning på alvor og stoppe planene om pelsfarmen som vil medføre lidelser og død for svært mange dyr.

Over hele Europa diskuteres pelsdyroppdrett på høyt politisk nivå. Flere europeiske land har allerede helt eller delvis avviklet pelsdyroppdrett. Kommunestyret i Hå risikerer i morgen, 21. april, å ta en avgjørelse stikk i strid med denne utviklingen. Derfor er dyrerettighetsaktivistene overrasket over at norske myndigheter ikke griper inn fra øverste hold og stanser planene om gigantanlegget:

– Hensyn til dyrevelferd, miljøvern, opinionsundersøkelser og faguttalelser taler mot byggingen av et nytt pelsanlegg. I tillegg er et gigantisk pelsanlegg i strid med intensjonene bak Stortingsmeldingen om dyrevern. Dette prosjektet vil bidra til det motsatte av vern; økt industrialisering og svekking av hensynet til enkeltindividet. Vi krever at myndighetene griper inn og stanser byggingen sier veterinær og leder i NOAH, Siri Martinsen.

___

Mer informasjon:
NOAHs kampanjeside mot pelsanlegget i Hå
PETAs kampanjeside FurIsDead.com

Relaterte mediaoppslag:
Makaber pelsprotest foran Stortinget [ANB 20.04.05]

Bli medlem