NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Oppdrett og fangst > Aktivister i bur mot… 26. aug 2006

Aktivister i bur mot pelsnæringen

Kontaktperson: Aksjonsleder Heidi Røneid, mobiltelefon: 91 56 73 08

Lørdag 26. august demonstrerer NOAH-for dyrs rettigheter mot norsk pelsindustri ved Skinnsenteret på Økern i Oslo. Anledningen er den årlige samlingen for norske pelsdyroppdrettere og andre med interesser innen pels og pelsindustri.

Sted: Økern Torgvei vei 13, på Økern i Oslo
Tid: Lørdag 26. August kl 09.00

Ferske undersøkelser viser at et flertall av den norske befolkningen er motstandere av pelsindustrien. I andre Europeiske land som Sverige og England, hvor motstanden mot pels er stor, har pelsproduksjon blitt helt eller delvis forbudt. Men utviklingen i Norge går dessverre motsatt vei på tross av stor motstand. Nylig er det kommet frem at det er flere gigantiske pelsanlegg som skal huse tusenvis av pelsdyr, i planleggingsfasen. NOAH ønsker å markere motstanden mot pels og retter seg derfor direkte til dem som holder pelsnæringen i live.

– Vi ønsker å vise de som er ansvarlige for denne industrien at arbeidet for å stoppe pelsdyroppdrett er høyst levende. Pels og pelsprodukter er unødvendig luksus som det ligger mye lidelse bak, sier aksjonsleder Heidi Røneid.

-Vi møter opp med bannere og plakater for å gjøre anti-pelsbudskapet tydelig. Noen aktivister vil dessuten sitte i bur utkledd i revekostyme for å vise hvor trangt det er å tilbringe hele sitt liv i bur, forteller Røneid.

Bli medlem