NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Oppdrett og fangst

Oppdrett og fangst

14 nov. 2012: Oppdrett og fangst »

Pelsdyrene er ikke de eneste dyrene som er i stand til å lide i fangenskap. Men pelsdyrene er blant de dyrene som i størst grad utfordrer dyrevelferdslovens aksept av lidelse. Les mer »

1 nov. 2012: Oppdrett og fangst »

Om det finnes en rød tråd i Kvistads kommentar "Skinnet bedrar", må det være at likegyldighet er en dyd. Les mer »

24 okt. 2012: Oppdrett og fangst »

- Politikernes arroganse i pelsdyrsaken setter sinnene i kok, mener NOAH, som arrangerer Fakkeltog mot pels 10. nov. Les mer »

20 aug. 2012: Oppdrett og fangst »

Denne søndagen er det åpen gård på flere pelsfarmer i Trøndelag, Østlandet, og Valdres/Hallingdalen. Vi oppfordrer til å møte opp og ta bilder for NOAH. Les mer »

10 jun. 2012: Oppdrett og fangst »

Pelsdyr Mattilsynet har underrapportert lovbrudd hos pelsfarmere, og gitt inntrykk av at situasjonen er bedret mens datagrunnlaget på ingen måte viser dette. Det er resulatet i en ny rapport fra Dyrebeskyttelsen og Nettverk for dyrs frihet. Les mer »

7 nov. 2011: Oppdrett og fangst »

Stadig flere ønsker å vise sin motstand mot pelsdyroppdrett. NOAHs kampanje har nå samlet støtte fra 150 kjendiser. Les mer »

1 des. 2010: Oppdrett og fangst »

De siste årene har aktivistgrupper i flere land tatt seg inn i pelsfarmer og publisert foto- og filmmateriale med fokus på fysiske skader og sykdommer hos dyrene. Les mer »

12 nov. 2010: Oppdrett og fangst »

For syvende gang arrangeres NOAHs Fakkeltog mot Pels - Norges største dyrevernarrangement. - Vi forventer svært stort oppmøte, folk er opprørt over at vi fortsatt har pelsdyroppdrett i Norge, sier Siri Martinsen i NOAH. Les mer »

3 nov. 2010: Oppdrett og fangst »

Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen Norge har for tredje året på rad avdekket hvordan rev og mink lever på norske pelsfarmer. Nå oppfordrer NOAH flest mulig til å ta kontakt med landbruksministeren og de politiske partiene. Les mer »

2 mai. 2010: Oppdrett og fangst »

NOAH ser meget kritisk på det foreliggende forslaget og prosessen bak, spesielt de føringer som det fremgår er gitt. Les mer »

24 feb. 2010: Oppdrett og fangst »

"Pelsmoten er død!" er et velkjent ordspill fra anti-pelsdemonstrasjoner verden over. Men næringen insisterer fortsatt på at pelsmoten lever i beste velgående. Les mer »

24 feb. 2010: Oppdrett og fangst »

Pels - Europa åpner burene Stadig flere land i Europa har fått en sterk opinion mot pelsdyroppdrett. Den har etterhvert også fått politiske konsekvenser. Les mer »

23 feb. 2010: Oppdrett og fangst »

NOAHs Fakkeltog mot pels 2008 NOAHs Fakkeltog samlet i år ca. 1000 engasjerte mennesker over hele landet – flere enn noen gang – for å markere motstand mot å frarøve dyr livet for pelsens skyld. Les mer »

15 mar. 2009: Oppdrett og fangst »

Flere og flere engasjerer seg i NOAHs PelsUT-kampanje, en av de er designstudent Taran Steen som har laget en flott kort-film om pelsindustrien med en Mikkel Rev-vinkling. Fra filmen til Taran Steen. NOAH oppfordrer flere til å lage kortfilmer med anti-pels budskap. Til tross for en sterk opinion mot pels og forbud mot pelsdyroppdrett i flere [...] Les mer »

4 sep. 2008: Oppdrett og fangst »

Rev bak gitter på pelsdyr farm på UMB. Foto: NOAH Det første man ser av den nye pelsfarmen på Universitetet for Miljø- og Biovitenskap (UMB) har man sett mange ganger før: En rev som krafser på nettingen. Les mer »

22 nov. 2007: Oppdrett og fangst »

Rev - elektrisk avliving på pelsfarm i Norge. Å drepe pelsdyr ved strømstøt er vanlig rutine i Norge, men i USA blir dette ansett for å være uakseptabelt og forbys nå ved lov. Les mer »

1 mar. 2007: Oppdrett og fangst »

Rev - elektrisk avliving på pelsfarm i Norge. Å ta livet av pelsdyr med strøm er vanlig rutine i Norge. Praksisen, som består i å føre inn elektroder i dyrets endetarm og munn eller sette bein og snute inntil en metallplate, for å sende strøm gjennom kroppen, er imidlertid svært omstridt. Les mer »

12 des. 2006: Oppdrett og fangst »

Sharon Stones pels-shopping i Oslo er trist og uverdig. Les mer »

4 okt. 2006: Oppdrett og fangst »

Varhaug: nærmere 25 motstandere av pelsdyroppdrett deltok i NOAHs markering utenfor Hå Rådhus i Rogaland 16. januar. NOAH overleverte syv og et halvt tusen protester – mot bygging av Norges største pelsfarm – til Rådmannen i Hå. – Vi har sett et forferdelig sterkt engasjement mot at disse planene skal bli realisert. Mer kommer det sannsynligvis [...] Les mer »

26 aug. 2006: Oppdrett og fangst »

Kontaktperson: Aksjonsleder Heidi Røneid, mobiltelefon: 91 56 73 08 Lørdag 26. august demonstrerer NOAH-for dyrs rettigheter mot norsk pelsindustri ved Skinnsenteret på Økern i Oslo. Anledningen er den årlige samlingen for norske pelsdyroppdrettere og andre med interesser innen pels og pelsindustri. Sted: Økern Torgvei vei 13, på Økern i Oslo Tid: Lørdag 26. August kl 09.00 Ferske undersøkelser viser [...] Les mer »