NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > NOAHs fakkeltog mot… 1. okt 2012

NOAHs fakkeltog mot pels 10. nov.

Velkommen til NOAHs Fakkeltog mot pels lørdag 10. november. Oppmøtetider er:

Oslo, Youngstorget kl. 17.00 for kjøp av fakler. Stavanger, Domkirkeplassen kl 17.30. Bergen, Sørlige delen av Marken kl. 17.30. Ålesund, Dronning Sonjas Plass kl. 17.00. Trondheim, Torvet ved utescenen kl. 17.30. Bodø, Bodø vgs 14.30. Tromsø, Torget kl. 13.00.

For niende år på rad arrangeres NOAHs fakkeltog mot pels i flere norske byer, lørdag 10. november kl 17.00. 2012 er året hvor politikerne har lovet å vurdere en avvikling av pelsindustrien – derfor er det viktigere enn noen sinne at så mange som mulig møter opp for å vise at vi ikke tolererer at dette løftet brytes.

Fakkeltoget er den største anti-pelsmarkeringen i Norden, hvor mennesker over hele landet samles for å markere sin avstand til denne unødvendige industrien. Ved fjorårets markering møtte hele 4600 mennesker opp, blant disse en rekke profilerte appellanter fra norsk politikk og kulturliv, som brukte stemmene sine til å tale pelsdyrenes sak.

I år håper vi på å samle enda flere engasjerte mennesker, da denne markeringen kan være med på å avgjøre pelsindustriens framtid i Norge. Vi oppfordrer alle til å ta med seg alle de kjenner, og møter opp. Vi skal fylle gatene med budskapert vårt og rope så høyt at politikerne igjen kan høre oss!

For politikerne har hørt på oss før – 2012 er det året Stortinget har lovet å vurdere en avvikling av pelsindustrien. I en Stortingsmelding fra 2002 loves det nemlig at industrien skal vurderes avviklet innen en tiårsperiode, dersom den ikke blir gjenstand for store forbedringer for dyrenes levekår. Som du kan lese i denne artikkelen, kan pelsdyrene se langt etter gode liv. NOAH mener derfor at tiden nå er inne for at Stortinget holder løftet sitt – start avvikling av pelsfarmene nå!

I tillegg til dette lovet regjeringen i årets landbruksmelding at de skulle legge fram en plan for videre arbeid med pelsdyrsaken for Stortinget, men hittil har det vært helt stille! Og vi vet hvorfor: Senterpartiet som har landbruksministeren haler ut saken fordi de slett ikke vil ha et pelsdyrforbud i Norge.

NOAH mener det blir helt feil at Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum, som gang på gang har vist at han gir blaffen i dyrevelferd, skal sitte med vetorett i pelsdyrsaken. Mener du også det? Vis det med å møte opp på lørdag 10. november -sammen kan vi avgjøre pelsdyrenes skjebne!

Bli medlem