NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > NOAH protesterer mot… 12. mar 2007

NOAH protesterer mot rappere i pels

12 mars kommer rappere P.Diddy og Snoop Dogg til Norge som første stopp på sin verdensturne. NOAH protesterer mot deres bruk av pels i klesskolleksjoner.

– Hiphop verden har lenge brukt pels som et symbol på penger og success, men NOAH – for dyrs rettigheter presiserer at pels ikke lenger er et statussymbol, men et tegn på uvitenhet og tankeløshet. Kun den som ikke har kunnskap eller medfølelse vil bidra til at dyr sperres inne og dør for at man skal kunne finne igjen kroppene deres som en pelskant langs ermet på en jakke, sier Thomas Hvål Olsen, aktivistansvarlig i NOAH

Rapper P. Diddy ble nylig avslørt for å ha reklamert for at jakkene i klesskolleksjonen sin «Sean John» var laget med fuskepels. Men USAs største dyrevernsgruppe PETA (People for the ethical treatment of animals) fant ut at jakkene var laget av pels fra en spesiell hunderase og klesbutikken Macy’s tok bort alle jakkene både fra sine butikker og sine nettsider. P. Diddy selv hevder han ikke visste at det var ekte pels, men han fortsetter å bruke pels i sin kleskolleksjon.

Snoop Dogg er også kjent for å bruke pels, han har blitt sett på premierer i store pelsjakker midt på sommeren, og bruker pels i musikkvideoer og på premierefester. Kjendiser som støtter antipelsarbediet har offentlig kritisert hip hop artister for å promotere overgrep mot dyr.

– Når kjente artister som dette bruker pels enten privat eller i sine egne kleskolleksjoner, promoterer de dyreplageri og en næring som burde bli avviklet en gang for alle, sier Olsen, som kan fortelle at NOAH-aktivister vil dele ut informasjon om pels utenfor Snoop Dogg og P. Diddys konsert i Oslo.

Kontakt:
NOAH – for dyrs rettigheter v/ Siri Martinsen, tlf. 95 94 44 99

Bli medlem