NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Pressemelding: Mango er… 10. des 2008

Pressemelding: Mango er pelsfrie!

Den internasjonale kleskjeden Mango har sluttet seg til et stadig økende antall butikker og forhandlere i hele verden som tar et standpunkt mot pels. De har nå underskrevet Fur Free Alliances (FFA) erklæring om å ikke selge pels i sine butikker, og er nå en del av deres Fur Free Retailer Program. Fur Free Alliance består av 36 organisasjoner innen dyrevern og dyrs rettigheter fra mer enn 20 nasjoner, hvor NOAH inngår.

Mango har i dag mer enn 1000 butikker over hele verden, hvorav fem i Norge. Kjeden er sterkt ekspanderende og planlegger å åpne ytterligere 3000 butikker i løpet av de neste ti år.

– Det er meget gledelig at en stor, seriøs aktør som Mango tar et etisk standpunkt mot pels og viser det offentlig. For stadig flere av kundene i Mangos målgruppe, og i befolkningen generelt, symboliserer pels ikke lenger luksus og eleganse, men derimot lidelse, følelseskulde og død. Stadig færre ønsker å vise seg i pels, enten det gjelder hele plagg eller plagg med besetninger som krager og kanter. Mango viser at de følger med i tiden. Flere land hvor de er representert, som Kroatia, Østerrike, England, Nederland, Sveits, Italia og Danmark har helt eller delvis innført forbud mot pelsdyroppdrett av dyrevernmessige årsaker. I Norge vet man at over 70% av de som har en mening om pels er imot pelsnæringen. NOAH og Fur Free Alliance ønsker Mango hjertelig velkommen som medlem i en sterkt voksende gruppe av kjeder og butikker som tar et bevisst og etisk valg for dyrene!, sier kampanjekoordinator for NOAHs PelsUT-kampanje, Elisabeth Garcia Frammer.

Bli medlem