NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Inferno-festivalen med… 4. apr 2012

Inferno-festivalen med dyrerettighetsfokus

Inferno-festivalen 4-7- april i Oslo har i år dyrs rettigheter som festival-tema, og har derfor invitert NOAH til å farge festivalen med vårt budskap om respekt for dyr. Nemi og Lise Myhre hjelper også til å representere dyrenes sak.

Inferno-festivalen som starter kl 12.00 onsdag 4.april på Hotel Royal Christiania ved Oslo Sentralstasjon, har i år et sterkt preg av Nemi (tegnet av Lise Myhre) og dyrs rettigheter. Fra kl. 12:00 holdes Inferno Open med live DJ i andre etasje på hotellet – og dette fortsetter hver av festivaldagene. Her er alle velkomne og det er gratis inngang. Festivalens standgate holdes også åpen samtidig og her har NOAH en stor stand hvor folk kan bli medlemmer og få gratis Nemi-t-skjorte for anledningen.

Antipelsplakat med Nemi.

Festival med fokus på dyrs rettigheter

NOAH har også blitt bedt av festivalen om å gi lokalitetene et dyrerettighetspreg med fokus på pelsdyr og vegetarsaken:

– Om man sitter i restauranten, i baren eller i lobbyen så har vi gjort vårt beste for at dyrs rettigheter skal være et tema man tenker over – gjennom Inferno-festivaldagene skal dyrenes stemme høres tydelig, sier Vidar Melkevik, standansvarlig for NOAH. Han roser også festivalens ønske om å fronte dette temaet:

– Inferno har ønsket å ha mest mulig av NOAHs materiell i forbindelse med festivalen, og det er utrolig flott at de setter fokus på både pels- og vegetarsaken. Dette har også resultert i et vegetarmatutvalg på festivalen, noe vi mener er et eksempel til etterfølgelse for alle festivalene i Norge. Mange festivaler ønsker å ha et miljøvennlig preg, og en av de beste tiltakene man kan ha er å ha godt utvalgt av vegetarmat på festivalen, og så klart helst helvegetarisk festival. Infernos styrking av vegetartilbudet som følge av dyrevennlig fokus, gjør dem også konkurransedyktige i miljøvennlig sammenheng i festival-Norge, påpeker Melkevik.

Lise Myhre og Nemi på festival

I metal-musikkmiljøet har også Nemi-skaper Lise Myhre en høy stjerne, og Nemi er manges favoritt-tegneserie. NOAHs samarbeid med Nemi passer godt inn; en stor Nemi-banner mot pels pryder baren, og antipelsplakater fra Nemi og NOAH ligger i alle festivalens goodiebager.

Lise Myhre vil også selv besøke NOAHs stand på festivalen i løpet av fredagen.

– Jeg synes NOAH er ekstremt inspirerende. Med dere som ankerfeste er det lettere å engasjere seg, sier Lise Myhre.

 

Bli medlem