NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Design mot pels 1. des 2010

Design mot pels

Det internasjonale konseptet Design Against Fur vekker interessen hos stadig flere designstudenter verden over.

Design Against Fur (DAF) er en konkurranse for designstudenter om å lage den mest fengende antipels-plakaten. Konkurransen arrangeres av Fur Free Alliance – et samarbeid mellom ca. 30 organisasjoner verden over som arbeider mot pelsindustrien. I Norge er NOAH konkurransens ansikt utad.

For hvert år har interessen for DAF økt  – bemerkelsesverdig nok særlig i de land hvor det meste av verdens pels ender opp; Kina og Russland. Konkurransen har fire regioner; England (hvor den startet), Russland, Kina og resten av verden. I den kinesiske konkurransen hadde i år over 12 000 studenter sendt inn sine bidrag, og de kinesiske studenter er ofte blant vinnerne av konkurransen totalt sett. Men også fra Norge var det i år flere deltagere enn tidligere – og en av dem klarte å komme med i kategorien «hederlig omtale».  Og til neste år har alle engasjerte studenter en ny sjanse…

. . .

Vinnere 2010

De to gjeveste prisene i DAF-konkurransen er den internasjonale “Grand Prize”, som er det bidraget juryen mener er best av alle vinnerne fra alle regioner, og “People`s Choice Award”, som er det bidraget som får flest stemmer av publikum på nett. I 2010 gikk  “People`s Choice Award” til  Wang Shuai fra Kina (t.v.), og “Grand Prize” til Joe Stayte fra UK (t.h.).

. .

Dette norske bidraget, av Ingeborg Smiseth, fikk “hederlig omtale” under årets DAF-jury.  Dette er i følge DAF det beste bidraget fra Norge hittil.

Design Against Fur 2011

Vil du være med å konkurrere blant verdens designstudenter? DAF 2011 er nå lansert, og norske designstudenter kan melde seg på ved å gå til :
http://www.pelsut.no/design-against-fur/ Kanskje blir 2011 året hvor en norsk designstudent kaprer førsteprisen?

Artikkelen har tidligere stått på trykk i magasinet NOAHs Ark #3/2010.

Bli medlem