NOAH logo
Forsiden > Pelsdyr > Akershus Arbeiderparti… 13. mar 2011

Akershus Arbeiderparti mot pels!

Lørdag 12 mars arrangerte NOAH stand utenfor årsmøtet til Akershus Arbeiderparti. NOAH ønsket å gi mest mulig informasjon slik at de kunne gjøre en god avgjørelse for dyrene, og nå kommer utfallet av møtet – det var en enstemmig innstilling fra komiteen som gikk inn for at pelsdyroppdrett «bør avvikles».

NOAH-stand utenfor møtet.

I forkant av møtet og også på NOAHs stand ble det gitt ut informasjon om pelsoppdrett, og politikere som var på vei til inn hadde mulighet til å snakke med NOAH om eventuelle spørsmål og kommentarer de hadde i forhold til pelsoppdrett.

– Mange kom bort og ville snakke med oss og få mer informasjon, sier PelsUT-koordinator Elisabeth Frammer som var tilstede sammen med flere andre som hadde tatt turen ut på vegne av NOAH.

I følge Akershus AUF var det en enstemmig innstilling fra komiteen som gikk inn for at pelsdyroppdrett «bør avvikles». I voteringen blant de 183 delegatene var det et overveldende flertall for innstillingen – så stort flertall at det ikke ble foretatt telling. I tillegg inneholdt vedtaket bestemmelse om at de 50 millionene i subsidier skal gå til omtillingsmidler. Akershus Arbeiderparti er dermed et meget godt eksempel for Arbeiderpartiets landsmøte i april.

– Dette er fantastiske nyheter, og vi håper resten av Arbeiderpartiet velger å følge etter og vedtar å legge ned pelsdyrnæringen i Norge slik flere andre land allerede har gjort, sier leder i NOAH, Siri Martinsen.

Bli medlem