NOAH logo
Forsiden > Menneske og andre dyr

Menneske og andre dyr

12 sep. 2016: Politikk og samfunn, Sirkus »

elefant Etter over 25 år med hardt arbeid far NOAHs side, er det endelig forbudt med elefanter i norske sirkus! Les mer »

22 jul. 2016: Familiedyr, Kattehold, Kjæledyrindustri »

katt2 Hver sommer fokuserer NOAH på dyrene som dumpes av sine eiere, blant annet ved å anmelde dumpingsaker og å jobbe for å øke repsekten for alle dyr. Les mer »

9 mar. 2016: Politikk og samfunn, Ville dyr »

Uten navn Drammen er den første norske kommunen som tar et standpunkt mot den dyre- og naturfiendtlige gaupejakta! Les mer »

10 feb. 2016: Familiedyr, Kattehold »

Denne snille og kosete tre år gamle hankatten er en av mange katter som nå er i akutt behov for et nytt hjem. NOAH har fått mulighet til å hjelpe til med omplassering av et større antall katter etter en dyrevernsak. Har du eller noen du kjenner mulighet til å redde liv ved å ta i mot en eller flere av kattene? Les mer »

10 feb. 2016: Politikk og samfunn, Vegetar »

Hver mandag fremover serveres det kun vegetarisk mat i Oslo Rådhus sin kantine. Foto: Alexander Ottesen. Etter innspill fra NOAH har politikerne i Oslo kommune nå vedtatt å innføre vegetardag i mange av kommunens offentlige kantiner - og startet med Oslo Rådhus. Les mer »

10 feb. 2016: Ville dyr »

DSC_3790 NOAH deltok på Ulvens Dag i Østmarka, hvor kunnskap om og respekt for ulvene stod i fokus. Les Siri Martinsens appell her. Les mer »

4 feb. 2016: Familiedyr, Kjæledyrindustri »

C040221-R1-14-23 Vurderer du å utvide familien med et nytt, firbent familiemedlem? Da håper NOAH at du velger å adoptere et hjemløst dyr fremfor å kjøpe dyr fra butikk eller fra oppdretter. Les mer »

3 feb. 2016: Politikk og samfunn, Ville dyr »

NOAH har i flere år protestert mot den egentlig lovstridige skytingen av jervemor og unger i hiet. Foto: Statens Naturoppsyn. En forskrift som skal gi ville dyr nødvendig vern mot avliving i yngletiden har blitt utsatt gang på gang. Nå krever NOAH handling! Les mer »

15 jan. 2016: Familiedyr, Kjæledyrindustri »

Skjeggagam er en av 18 reptil- og amfibiearter Mattilsynet foreslår å lovliggjøre hold av i Norge. LMD ønsker å lovliggjøre hold av enkelte reptiler og amfibier i private hjem. NOAH mener at kommersielt salg ikke er en god løsning for dyrene. Les mer »

25 nov. 2015: Politikk og samfunn »

Uten navn Nok en seier i NOAHs arbeid for dyrs rettsvern - neste år blir det også dyrepoliti i Rogaland politidistrikt! Les mer »

25 nov. 2015: NOAH, Politikk og samfunn »

gris3 Endelig! NOAH har nå fått gjennomslag for at forskjellsbehandlingen må stoppe og for at NOAHs arbeid for dyrs rettigheter skal inn i statsbudsjettet! Les mer »

19 okt. 2015: Politikk og samfunn »

Uten navn Oslos nye byråd går inn for å etablere et dyrepoliti i hovedstaden, etter innspill fra NOAH. En stor sier i NOAHs arbeid for dyrs rettsvern! Les mer »

7 okt. 2015: Politikk og samfunn »

DSC_0988-kopi1 Heller ikke i år får NOAH tildelt støtte for vårt arbeid for dyrene. Vi oppfordrer alle våre støttespillere til å protestere mot avgjørelsen. Les mer »

17 sep. 2015: Kjæledyrindustri, Politikk og samfunn »

kattungefjes Ny forskrift om midlertidig hold og omplassering av dyr gjør det enklere for flere å redde og omplassere dyr som trenger nye hjem. Les mer »

10 sep. 2015: Politikk og samfunn »

Klok-hund NOAH, omplasseringsforeningene Solplassen og FOD og Miljøpartiet De Grønne har nå fått gjennomslag for kravet om endring av "avlivingsparagrafen" i dyrevelferdsloven! Les mer »

28 aug. 2015: Politikk og samfunn »

NOAH var invitert til lanseringen av landets første dyrepoliti i Sør-Trøndelag i august. Les mer om saken her. NOAH var tilstede da Norges første dyrepolitienhet ble lansert i Trondheim 21. august. Les mer »

27 aug. 2015: Hundehold, Politikk og samfunn »

Oppmøtte foran Stortinget krever rettferdighet for Bamse. Alle foto: Øivind Pedersen/NOAH Mandag 17. august arrangerte NOAH markering for Bamse og alle hunders rettsvern foran Stortinget i Oslo. Les mer »

10 jun. 2015: Familiedyr, Hundehold »

hund i bil 2, kutt Hvert år lider og dør hunder pga overoppheting i biler. Hvor varmt blir det faktisk i en bil? Og hva skal du gjøre om du ser en overopphetet hund i en bil? Les mer »

22 apr. 2015: Politikk og samfunn »

Aftenpostens forside 23. mars 2015 Barneombudet tar nå avstand fra Aftenpostens sammenlikning av straff for kriminalitet mot dyr og barn - hvor to svake grupper settes opp mot hverandre. Les mer »

21 apr. 2015: Ville dyr »

Foto: Tine Marie Hagelin/WWF Norge Den første dommen for ulovlig ulvejakt i Norge vitner om at faunakriminalitet nå tas mer på alvor. Les mer »