Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Tofupinner med potetstappe, raspa gulrot og sitronsmør

Har du savnet fiskepinner siden du ble veggis? Eller kanskje du bare ikke tåler sjømat? Da må du prøve å lage disse smakfulle tofupinnene! Eller kanskje vi skal kalle dem fuskepinner?

tofupinner

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Tofupinner er utrolig lette å lage. Framgangsmåten er mer eller mindre lik som da du lagde hjemmelagde fiskepinner. Bare bytt ut fisken med tofu og tilsett litt gode kryddere i paneringen. Åh, som denne oppskriften gjør meg nostalgisk. Disse tofupinnene minner rett og slett veldig mye om de gode gamle fiskepinnene du elsket som barn. Servert med potetmos, raspa gulrot og smeltet sitronsmør blir det ikke bedre!

Ingredients
Tofupinner
Fast tofu – 300 gram
Usøtet soyamelk – 1 dl
Kikertmel – 4 ss
strøkavring el. pofiber – 1 dl
Tørket dill – 2 ts
Tørket persille – 2 ts
Tørket estragon – 1/2 ts
Hvitløkspulver – 1/2 ts

Potetstappe
Potet – 400 gram
Usøtet soyamelk – 1 dl
Vegansk smør – 20 gram
Næringsgjær – 3 ss (kan sløyfes)

Smeltet sitronsmør
Sukkererter – 100 gram
Vårløk – 2 stk
Vegansk smør – 50 gram
Sitronjuice – 4 ts

Raspa gulrot
Gulrot – 200 gram
Lime – 1/2 stk

Instructions

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.