Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Tofu lasagne med tomatsaus, grønnsaker og cashewost

En fargerik lasagne med tofu «ricotta» i tomatsaus, kremet cashewost, squash og aromasopp. Det beste med lasagne er at ingrediensene kan variere i alle regnbuens farger. Som proteinkilder har jeg brukt tofu og cashewnøtter, som også kan varieres med linser, bønner, andre frø og nøtter. Lasagnen inneholder hele 31 g protein per 2 porsjonsstykker, samt sunt fett fra raps og cashewnøtter, og en god dose vitaminer og mineraler!

lasagne 6

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse 
40 min
Tilberedning
40 min
Porsjoner 
6

Ingredienser

Tomat- og tofusaus 
1 gul løk
2 hvitløksfedd
400 g hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
½ terning grønnsaksbuljong eller 1 ts pulverbuljong (smak til)
250 g fast tofu
En håndfull frisk oregano
Stekeolje (raps- eller olivenolje)
Cashewost
3 dl naturelle cashewnøtter
½ dl næringsgjær
1,5 dl vann
1 ts hvitløkspulver
Grønnsaker og lasagneplater
1 squash
6 aromasopp
Stekeolje (raps- eller olivenolje)
9 lasagneplater

 

Fremgangsmåte

Grovhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i en høy gryte eller stekepanne og stek løken på middels varme til løken er gyllen.
Ha deretter i hakkede tomater, tomatpure, buljong og frisk oregano.
Smuldre tofuen i små biter og ha i tomatsausen. Bland alt godt sammen og la den småputre på middels varme i et kvarter. Smak evt. til med ekstra krydder.

Ha alle ingrediensene til cashewosten i en blender eller bruk en stavmikser til å kjøre sausen jevn og glatt uten biter.

Skjær sopp og squash i tynne skiver. Ha litt olje i en stekepanne og stek squash og sopp på middels varme til grønnsakene er møre.

Finn frem en ildfast form.
Legg 3 lasagneplater i bunn og legg deretter de resterende lagene to ganger, og pastaplater tre ganger. Topp med cashewost.

Lasagnen stekes på 200 grader i 40 minutter midt i ovnen.

Marie er student i samfunnsernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.