Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Mango-, søtpotet-, og kokossuppe

Her er en frisk og fargerik suppe med innslag av sommer! Du kan velge om du vil gjøre den lett eller mer mettende, med eller uten grønne linser og quinoa.

Mango-, søtpotet-, og kokossuppe

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Forberedelse 
15 min
Tilberedning
35 min
Porsjoner 
Til 4 personer

Ingredienser

Protein (kan sløyfes)
Grønne linser – 100 g
Hvit quinoa – 100 g

Suppe
Søtpotet – 2
Mango – 1
Gulrot – 2
Kokosmelk – 8 dl
Karripulver – 1 ts
Lime – 1/2
Frisk basilikum – 1 håndfull

Fremgangsmåte

Start med å koke linser og quinoa som anvist på pakken. Sett så til side.

Skrell og kutt søtpotet og mango i terninger. Kutt gulrot i diagonale skiver. Grovhakk basilikum.

Ha all kokosmelken i en stor kjele sammen med søtpotet og gulrot. La det koke opp før du har i mango, karri og saften fra limen. La det småkoke i ca 15 minutter.

Ha basilikum og evt linser og quinoa i suppen de siste 5 minuttene av koketiden.

Server rykende varm. Gjerne med godt brød eller naan til.

Ingrid Helene Jurs

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.