Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Mac ‘n Gary

Denne retten er, tro det eller ei, noe av det beste jeg vet. Den ser ekstremt enkel ut, kanskje også litt kjedelig? Men den fløyelsmyke hvite sausen er så god til pasta! Tilsett gjerne litt vegansk ost også. Denne lager jeg alltid når jeg har lyst på noe godt som ikke tar så lang tid å lage!

Jeg har brukt pastaskruer, men du kan selvfølgelig også bruke makaroni (som navnet tilsier), penne eller lignende. Du kan også bruke pasta som er basert på glutenfrie melsorter, f.eks. bokhvete- og amaranth!

macngary2

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse
5 min
Tilberedning
20 min
Porsjoner
2

Ingredienser

6 dl fullkornspasta
3 ss vegetabilsk margarin
55 g (1 dl) fint speltmel eller hvetemel
4 dl havremelk
4 ss næringsgjær
½ ts salt
Nykvernet pepper, smak til

Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken.
Smelt margarin i en kjele. Tilsett mel og rør godt.
Ha deretter i havremelk, litt og litt. Rør hele tiden. Når sausen har tyknet har du i mer havremelk. Fortsett slik til du har brukt all havremelken.
Ha i salt og smak til med pepper.
Tilsett næringsgjæren til slutt. Bland pastaen med sausen og server.
NOTATER
Kan gjøres glutenfri ved å bruke soyamelk, glutenfri pasta og maizena eller potetmel framfor speltmel eller hvetemel.

Tilsett gjerne litt vegansk ost i sausen helt til slutt, for en mer ostelignende smak. Jeg anbefaler smelteosten til Violife, med pizza flavour. Fåes kjøpt på blant annet Sunkost Gunerius i Oslo.

 

Marie holder på å ta mastergrad i ernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.