Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Fylt avokado med peanøtt- og karrisaus

Hva er vel et veganerliv uten avokado, spør nå jeg. Her har jeg laget avokado fylt med agurk, gulrot og vårløk, toppet med en peanøtt- og karrisaus. Passer ypperlig til både forrett og tapas.

DSC_0012-copy2-1024×678

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Du trenger (2 porsjoner):

♥ 2 avokado
♥ 1/2 agurk, ca 150 g
♥ 2 vårløk
♥ 2 gulrøtter
♥ 1 ss peanøttsmør, romtemperert
♥ 1 ss lønnesirup
♥ 1 ts karripulver
♥ 2 ss limejuice

Slik gjør du:

Begynn med å lage sausen ved å blande sammen peanøttsmør, lønnesirup, karripulver og limejuice i en liten bolle. Sett i kjøleskapet enn så lenge.
Kutt agurk i små terninger, vårløk i skiver og rasp gulrøttene. Ha over i en stor bolle. Del avokadoene i to og fjern steinen. Bruk en skje til å grave ut alt fruktkjøttet, utenom en liten bit i enden der stilken sitter. Kutt fruktkjøttet i terninger og ha oppi bollen. Bland godt.
Legg avoakdoskallene på et fat og bruk en skje til å posjonere ut fyll til alle de fire skallene. Ta frem sausen og hell saus over avokadoene. Serveres med en gang.

DSC_0007-678x1024

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.