Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Fire typer bruschetta

Sommeren er i full anmarsj, merker dere det? Det merkes ihvertfall her i hovedstaden. Jeg forbinder bruschetta med skikkelig sommermat, så da ble det det i dag. Hele FIRE forskjellige typer, til bloggens store lykke. Jeg har blandet vanlige bruschettaingredienser med annet godt som avokado, spinat, bønner og grønne erter.

DSC_0487-copy-678×1024

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

 

Bruschetta med smørbønner:

DSC_0489-copy2-1024x678

Du trenger:
♥ 1 stor tomat
♥ 1/2 rødløk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 ss finhakket basilikum
♥ 1 ss finhakket timian
♥ 1 boks hvite bønner
♥ 1 ss balsamicoeddik

Slik gjør du:
1. Kutt tomater i terninger og finhakk løk og hvitløk. Ha tomater, løk og hvitløk i en bolle sammen med olje, basilikum, timian, bønner og balsamico. Bland godt, smak til med salt og pepper og server til rista brød.

 

Bruschetta med avokado:

DSC_0490-copy1-1024x678

Du trenger:
♥ 1 avokado
♥ 1 ss limejuice
♥ 1 ss finhakket koriander
♥ 1 stor tomat
♥ 1/2 rødløk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 ss finhakket basilikum

Slik gjør du:
1. Ha avokado, limejuice og koriander i en bolle. Bruk en stavmikser til å kjøre avokadoen til en silkemyk mos. Hakk tomater i terninger og finhakk rødløk og hvitløk. Ha tomater, løk og hvitløk i bollen med avokado sammen med olje og basilikum. Bland godt, smak til med salt og pepper og server på rista brød.

 

Bruschetta med spinat:

DSC_0491-copy-1024x678

Du trenger:
♥ 100 g frossen spinat (8 terninger)
♥ 1 stor tomat
♥ 1/2 rød løk
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 ss finhakket basilikum

Slik gjør du:
1. Varm en kjele med 1-2 ss vann på medium varme. Ha den frosne spinaten oppi kjelen og varm forsiktig til spinaten har tint. Sett til side.
2. Kutt tomat i terninger og finhakk løk og hvitløk. Ha tomat, løk og hvitløk over i en bolle sammen med olje og basilikum. Bland godt og smak til med salt og pepper. Server ved å smøre litt varm spinat på rista brød og topp med tomat- og løkblanding.

 

Bruschetta med grønne erter:

DSC_0492-1024x678

Du trenger:
♥ 150 g frosne erter
♥ 1 ss lime
♥ 1 stor tomat
♥ 1/2 rød løk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 ss finhakket basilikum

Slik gjør du:
1. Tin ertene. Ha ertene over i en bolle med limejuice. Bruk en stavmikser til å mose ertene til en puré. Hakk tomater i terninger og finhakk rødløk og hvitløk. Ha tomat, løk og hvitløk over i bollen med ertene sammen med olje og basilikum. Bland godt og smak til med salt og pepper. Server på rista brød.

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.