Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Vegansk omelett

Jeg hadde vært vegetarianer i seks-syv år før jeg la om til et vegansk kosthold rundt årsskiftet 2010 / 2011. Sant å si savner jeg ikke smaken av egg – jeg har stort sett brukt egg kun i bakst de siste årene, og jeg kan ikke huske sist jeg lagde omelett av egg. Men etter at jeg innså at det er mulig å lage omelett av tofu, har jeg blitt veldig mye mer begeistra for denne enkle middagsretten!

vegansk-omelett-1-580×385

Oppskrift, tekst og bilder: Kikertterroristen (kikertterroristen.blogspot.no)

Til 2 personer:

1 blokk silken tofu (350 gram)
1 dl vegetabilsk melk
1 ss bjästflingor (næringsgjær)
1 ss kikertmel
1 ts tahini
1 ts gurkemeie
½ ts salt
8 cherrytomater, delt i to
1 rødløk, i skiver
3 kokte poteter, i terninger
2 hvitløksfedd, finhakket

Ha alle ingrediensene til den våte blandingen i en miksebolle. Kjør til blandingen er jevn.

Stek grønnsakene i litt olje i en teflonpanne i ca. 5 minutter, eller til de begynner å få farge.

Hell den våte blandingen over grønnsakene. Stek det hele på høy varme et par minutters tid, før du setter på lokk og skrur ned varmen. La panna stå på svak varme i om lag 25-30 minutter. Omeletten bør stå til avkjøling i panna i om lag ti minutter før servering.

Servér omeletten sammen med godt brød.

vegansk-omelett-2-580x385