Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Veganburgere med kikerter og kål

Veganburgere er fantastiske saker. Her har jeg laget en versjon med hodekål, gulrøtter, poteter og kikerter. Gjennom hodekålen får du i deg C-vitamin og B-vitaminet folat, og gulrøttene sørger for at du får dekt behovet for A-vitamin. Kikertene er en god proteinkilde.

veganburger-med-kål-2-580×385

Oppskrift, tekst og bilder: Kikertterroristen (kikertterroristen.no)

Til 12 burgere:

3 dl hodekål, grovrevet
3 store gulrøtter, grovrevet
3 kokte poteter, grovhakket
1 boks kikerter (400 gram)
1 liten rød løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhaket
1,5 ts gurkemeie
0,5 ts fersk chili, finhakket (ta ut frøene)
3 ss kikertmel
0,5 ts salt (smak til)
1 dl havregryn
(eventuelt litt vann)

Sett ovnen på 200 grader.

Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Jeg pleier å kjøre hele blandingen i en miksebolle i et minutt eller to for å få en glatt konsisens, men pass på at blandingen ikke blir altfor løs. La burgerblandingen hvile i 15 minutter.

Form til burgere med hendene. Prøvestek en burger først. Om den er for løs, tilsetter du litt mer kikertmel eller havregryn. Stek burgerne i en teflonpanne på svak/middels varme, 5-6 minutter på hver side, eller til de har fått farge.

Veganburger med kål

Legg burgerne i en smurt ildfast form, og stek de deretter midt i ovnen på 200 grader i om lag 10-15 minutter, eller til de er gjennomstekte.

Servér burgerne med salat, hamburgerbrød og/eller råstekte poteter.