Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Tagliatelle med asparges og urter

En lekker, italiensk pastarett med vegansk fløtesaus og friske urter.

tagliatelle-580×436

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). Foto: Anna Lerheim Ask

Til 4 porsjoner:

500 gram tagliatelle
150 g asparges
40 gram melkefritt margarin
1 ss hakket, frisk persille
1 ss hakket, frisk basilikum
3 dl soyafløte
Salt og pepper

Kok pastaen. La den renne av og hell den tilbake i kjelen når den er ferdig. Mens pastaen koker skjærer du aspargesen i korte biter. Varm margarinet i en middels stor kjele, ha i aspargesen og rør ved middels varme i 2 minutter, eller til den er akkurat gjennomstekt. Tilsett hakket persille og basilikum, fløte, salt og pepper. Stek i 2 minutter. Ha sausen over den varme pastaen i kjelen og bland forsiktig.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.