Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Spicy tacoboller

Prosjekt Taco fortsetter! Denne gangen var det små, saftige og sterke tacoboller som sto på agendaen, og jeg tør garantere at disse kommer jeg til å lage flere ganger. Garantert.

07-tacobolle-800×450

Oppskrift, tekst og bilder: Mia Frogner  (greenbonanza.com)

Disse tacobollene går fort å lage. Det er ikke mange ingredienser, hele røra lages i en bolle, og om du kjøper ferdigkokte røde linser, er dette virkelig gjort i en fei. Vi spiste disse i tortilla sammen med grønn salat, avocado, grilla mais og jalapenos, cashewkrem med masse lime, og litt ekstra chillisaus på toppen. Det siste kunne jeg kanskje spart meg for, det ble ganske sterkt takket være grilla jalapenos, ettersom bollene i seg selv er også ganske sterke. Om de skal lages for små ganer er det ingenting i veien for å justere kryddermengden. Jeg brukte hele korianderfro og cumin som jeg knuste i morter, men det er ingenting i veien for å bruke ferdigmalt her.

Spicy tacoboller
1 stor sjalottløk
3 fedd hvitløk
2,5 dl ferdigkokte røde linser
1 ts paprikapulver
1 ts koriander
1 ts cumin/spisskumin
1 ss rapsolje
2 ss kikertmel
Olje til steking

Om du har en matmølle: Ha alle ingrediensene frem til kikertmel oppi som de er, og kjør det til en jevn masse. Juster konsistensen med kikertmel frem til du har en fast, men litt klissete deig. Om du har en stavmikser: Grovhakk løk og sjalottløk før resten av ingrediensene går i bollen, og du gjør det samme som over.

Varm opp en god stekepanne med et godt lag med nøytral olje (dvs ikke oliven), og bruk en teskje til å forme små boller som går rett i panna. Ha gjerne et glass vann ved siden av deg, som du kan dyppe teskjeen i før du lager neste bolle, da blir det ikke så sticky. Mine boller har en tendens til å få en slags trekantpyramideform, så de får tre stekeflater, men det går vel så bra om du klarer å lage de så de bare får to. Stek på høy varme til bollene er gyldne, snu dem, og stek til de er gyldne også der.

Serveres varme, enten i tortilla, som tapas eller til klassisk taco med grønnsaker og salsa.

 

miafrogner

Mia startet Green Bonanza i 2014 etter ti år som vegetarianer. På Green Bonanza er det sunne og friske råvarer som står i sentrum for all matlaging, uansett om det er frokost, middag, dessert, smoothie eller en drink.