Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Spaghetti med brokkoli, chilli & persille

Enkelt, men godt. Vi har alle noen pastaklassikere som ikke tar lenger tid å lage enn det tar pastaen å koke, og dette er min go to når det er lite tid, eller når motivasjonen for å kokkelere ikke er helt på topp.

 

 

2-ppasta1-800×470

Oppskrift, tekst og bilder: Mia Frogner (greenbonanza.com)

2 porsjoner

Dette var en gjenganger mens jeg studerte. Spaghetti med ketsjup er en studentklassiker, men jeg har aldri vært noen stor fan av ketsjup, og det får da være måte på hvor kjipt man skal spise selvom lommeboka er slunken. Jeg kalte det P-middag, fordi det viktigste var pasta, persille og pinjekjerner. Jeg sørget for å kjøpe et par poser med pinjekjerner når lønn og studielån kom inn, og når det begynte å knipe trengte jeg bare spaghetti, hvitløk, chilli, bladpersille og en brokkoli. Ca tjue kroner på nærmeste grønnsakssjappe, og det holdt til flere middager. Ah, those were the days..

Det er enkeltheten i denne som gjør den så god. Du kan selv justere hvor sterkt du vil ha det med hvitløk og chilli, og mengden rista pinjekjerner justerer hvor fyldig middagen føles. Brokkoli er sunt og godt sammen med pasta, men det går like fint uten. Bladpersille er det friske alibiet.

Spaghetti med brokkoli, chilli & persille
200 gram spaghetti
1 brokkoli
2 ss olivenolje
4 hvitløksfedd
2-3 cm rød chilli
2 håndfull bladpersille
1 håndfull tørr-ristede pinjekjerner
Salt og pepper

Sett spaghettivannet på kok med litt salt i. Finhakk hvitløk og chilli, og legg i (kald) stekepanne sammen med olivenolje. Skyll brokkolien, og brekk av bukettene. Skjær av det ytterste laget på brokkolistilken, og skjær denne i små terninger (det er egentlig stilken som er brokkolien, bukettene er bare pynten).

Idet du har pastaen i kokevannet, skrur du på plata. Når oljen begynner å boble rundt hvitløk og chilli, har du brokkolien oppi panna, sammen med en klype salt og noen kvernrunder med pepper. La det surre på svak varme til spaghettien er ferdigkokt. Hell av kokevannet, og ha pastaen samt grovhakket bladpersille oppi stekepanna sammen med brokkoliblandingen. Rør rundt mens det får surre i et lite minutt, sånn at oljen med all sin hvitløk- og chillismak får festa seg i spaghettien.

Legg på tallerken og ha over pinjekjerner.

 

 

miafrogner

Mia startet Green Bonanza i 2014 etter ti år som vegetarianer. På Green Bonanza er det sunne og friske råvarer som står i sentrum for all matlaging, uansett om det er frokost, middag, dessert, smoothie eller en drink.