Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Salat med hvite bønner, ovnsstekte gulrøtter og avokado

Dette er virkelig en god og mettende salat. Kombinasjonen av timian, gulrøtter og avokado smaker helt fantastisk, og bønnene bidrar med mye proteiner og fiber. Jeg spiser gjerne denne salaten som et eget måltid, men du kan også servere den med godt brød.

001-525×700

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

2-4 porsjoner

150 gr tørre hvite bønner
4 gulrøtter
1 avokado
2 ss olivenolje
4 ss finhakket timian
fint havsalt
1 dl mandler

Dressing

1 sjarlottløk
saft fra 1 sitron
1 ss agavnenektar eller lønnesirup
1/2 dl olivenolje
2 ss finhakket timian
fint havsalt

Kvelden før salaten skal serveres, legger du bønnene i kaldt vann. La de stå natten over. Hell av bøte-vannet, legg bønnene i en kjele og hell på nytt vann. Kok opp, og la bønnene koke til de er møre, ca 1 time. Hell av vannet, skyll bønnene godt og la de renne av.

Skjær gulrøttene i skiver. Legg de på et stekebrett med bakepapir, hell over oljen, timian og et lite dryss med havsalt og stek ved 200 grader til gulrøttene er gyldene og møre, ca 20 minutter. Avkjøl.

Legg mandlene på et stekebrett med bakepair, og rist de i ovnen ved 200 grader i et par minutter. Pass på at de ikke blir brent. Avkjøl og hakk grovt.

Hakk sjarlottløken så fint du klarer, og bland med resten av dressingingrediensene.

Bland bønner, gulrøtter og avokado i skiver i en salatbolle. Bland inn dressingen og strø hakkede mandler over. Server.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.