Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Quinoasalat med jordbær og basilikum

Dette er min nye favorittsalat. Jeg laget den første gang forrige uke, og har allerede laget den tre ganger. Jordbær, basilikum og balsamico er så utrolig godt sammen- det smaker rett og slett sommer. Blandet sammen med proteinrike quinoa og mandler, blir dette et kjempegodt måltid alene, eller tilbehør til annen god mat.

007-w580-h5802

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

4 porsjoner

2,5 dl quinoa
5 dl vann
1 kurv jordbær
bladene av en basilikumsplante
3 ss olivenolje
2-3 ss balsamicoeddik
1 dl mandler, grovt hakket
godt salt

Skyll quinoaen godt i kaldt vann. Hell av vannet, legg quinoaen i en kjele og hell over 5 dl vann. Kok opp, og la det koke i 20-25 minutter, eller det som står på pakken. Avkjøl quinoaen.

Skjær opp jordbærene i skiver. Strimle basilikumsbladene. Bland kald quinoa, jordbær og basilikum i en bolle. Hell over olivenolje, balsamico og et godt dryss salt. Bland, og legg det over på et serveringsfat.

Dryss over hakkede mandler, og server.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.