Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Mango- og ingefærmarinert tofu

Nå som det går mot varmere tider, har jeg lyst på frisk, lett mat. Og denne mango- og ingefærmarinerte tofuen er nettopp det. Her serverer jeg den over en frisk salat laget av agurk og mango, men den smaker like godt servert over f.eks ris, couscous eller wokede grønnsaker.

1486-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

4 porsjoner

1 dl tett pakket mango, finhakket
1/2 dl lønnesirup
saft fra 1/2 appelsin
1 ss finrevet ingefær
1 ss sesamolje, olivenolje eller smeltet kokosolje
dryss med fint havsalt
dryss med cayennepepper, valgfritt

600 g fast tofu

Bruk en blender eller stavmikser og kjør mangobiter, lønnesirup og appelsinsaft til det er gjevnt og glatt. I en bolle blandes dette med resten av ingrediensene.

Skjær tofuen i passe tykke skiver. Legg de i marinaden, og la de stå i kjøleskapet i minst en halv time, gjerne lenger.

Legg skrivene i en ildfast form, eller på stekebrett med bakepapir. Ikke legg tofuskivene oppå hverandre, da blir de ikke ferdigstekt. Stek ved 200 grader i 15-20 minutter. Bruk en stekespade og snu tofuskivene. Stek videre i 3-8 minutter til tofuen er gylden og litt sprø i kantene.

Kan både serveres varm og kald.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.