Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Krydret kikertgryte

Denne krydrede gryten er både næringsrik og behagelig mettende.

kikertgryte-580×470

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). Foto: Anna Lerheim Ask

Til 4 porsjoner:

1 stor løk, hakket
4 hvitløksfedd, hakket
4 ss olje
1 ss malt spisskummen
1/2 ts chilipulver
1/2 ts allehånde
1 ts oregano
1 terning grønnsaksbuljong      (buljong til 5 dl væske)
2 bokser hermetiske kikerter, avrent
1 boks (ca. 400 g) hermtiske hakkede tomater
1 lite blomkålshode, hakket i små (ca. 1 cm brede) biter
Ca 200 g squash skåret i terninger

Varm olje i en panne. Tilsett løk og hvitløk, stek over middels varme til løken er myk. Gryten er litt sterk, så dersom du vil ha den mildere, reduserer du chilimengden. Bland chilli, allehånde, oregano og spisskummen, og ha det i gryten. Stek i 1 minutt. Ha i kikerter, tomater og 5 dl vann. Ha i en buljongterning som tilsvarer en halv liter buljong. Rør rundt, og la det stå på middels varme i 50 minutter – husk å røre av og til og hell i litt vann nå og da hvis nødvendig. Tilsett blomkål- og squash-biter. La det hele småkoke under lokk i 20 minutter. Server med ris.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.