Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Kikerter i Cocosa

Kokosolje er en av mine favoritter- både til steking og som smakstilsetter. Her brukes den til begge deler. Disse smaksrike kikertene kan serveres alene, i pitabrød, med ris eller min favoritt- med bakt søtpotet.

Bilde-246-580×434

Tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

Denne oppskriften fant jeg faktisk i et reklameblad for kokosoljen Cocosa. Du kan selvfølgelig også bruke kokosolje fra andre merker i denne retten.

4 porsjoner

400 g kokte kikerter (150 g før koking)
6 ss Cocosa, eller annen kokosolje
1 rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1/2 ss raspet ingefær
3 dl vann
saft fra en sitron
1 håndful persilleblader
fint havsalt og pepper

Varm 2 ss av oljen i en panne. Tilsett løk og la den frese noen minutter til den er myk. Tilsett hvitløk, chili og ingefær, og fres et par minutter til. Tilsett kikerter og rør rundt. Bland inn 3 dl vann og kok i 10 minutter. Tilsett sitronsaft, persille og resten av kokosoljen. Smak til med havsalt og pepper.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil. 

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6233437-7']); _gaq.push(['_setDomainName', '.dyrsrettigheter.no']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();