Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Kald ertesuppe med basilikum og tahini

Jeg kan ha de merkligste cravinger, og de siste ukene har jeg bare ikke fått nok grønne erter. Spiser det hver dag for tiden. I dag fikk jeg lyst på noe frisk og grønt, og rørte sammen denne suppen til lunsj. Den ble faktisk utrolig god!

0063-525×700

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

1 porsjon (kan lett flerdobles)

2,5 dl frosne grønne erter
1 lite fedd hvitløk
blader fra 1/4 basilikumplante
1 ss tahini
revet skall og saft fra 1/3 sitron
en liten klype fint havsalt

Kok ertene i ca 3 minutter, og hell av vannet. Skyll ertene i kaldt vann.

Legg alle ingrediensene i en blender og hell over 1,5 dl kaldt vann. Blend i noen sekunder til du får en helt slett og kremet suppe.

Smak til med mer havsalt om det trengs, og server med en gang.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.