Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Julemiddag fra Resept – Forrett: Waldorfsalat

En forlokkende waldorfsalat til din julemiddag, fra Øystein Ohna – kokk på den legendariske restauranten Resept som holdt til i Stavanger.

waldorfsalat-580×372

FOTO: Nufsaid/Resept

Dressing
1 pakke silken tofu
2 ss olje
1 ss sitronjuice, ferskpresset
1-2 ss sukker
1/2 ts salt

Miks alle ingrediensene i en foodprossesor. Begynn med litt av alle ingrediensene og smak deg så frem til din perfekte kremete og fyldige dressing. God kokkekunst handler om å balansere surt, salt og søtt og det er kun det denne oppskriften handler om også.

Til salaten
2 epler
2 stilker med selleri
100 g valnøtter
0,5 dl sitronjuice
Noen tranebær
Litt fersk mynte.

Kutt grønnsakene i middelstore biter. Del opp valnøttene. Miks med tranebær, fersk mynte og dressingen. Bland så det hele sammen og tilsett evt. sitronjuicen – om det trengs er avhengig av hvor søte eplene er. Server gjerne salaten i terteskjell, eller bare som den er.

Oppskriften har også tidligere stått på trykk i magasinet NOAHs Ark #3/2011.