Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Italiensk gryte med hvite bønner og pesto

Jeg leter etter gode oppskrifter overalt, og denne fant jeg i et amerikansk fitnessmagasin. Full av mettende bønner, pasta og grønnsaker, er det en av mine favorittmiddager. Jeg liker å servere den med godt brød til.

0392-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

4 porsjoner

300 g pastaskjell
2 ss olivenolje
2 store løk, finhakket
2 ss finhakket hvitløk
1 ts tørket timian
1 ts tørket salvie
1 ts fint havsalt
300 g ferske spinatblader, godt skylt
2 bokser hakkede tomater
6 dl hermetiske eller kokte hvite bønner
pepper

Pesto:

1 plante basillikum
50 gr pinjekjerner
havsalt
olivenolje

Kok pastaen slik det står på pakken. Hell av vannet, og sett til side.

Varm olivenoljen i en stor kjele, og stek løken og halvparten av hvitløken til det er mykt. Husk at det ikke skal bli brunt eller brent. Tilsett timian, salvie og halvparten av havsaltet, og fortsett å steke.

Tilsett spinat, tomater, resten av hvitløken og havsaltet. Rør, legg på et lokk og la det koke over medium varme i ca 10 minutter.

Tilsett tilslutt pastaen og bønnene.  La alt bli varmt og smak til med pepper, og ev. mer havsalt.

Pestoen kan du enten lage i en mort eller i en blender. Miks ingrediensene til passe konsistens. Spe på med litt og litt olje. Server pestoen over gryten.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.