Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Hjemmelaget tomatsuppe

Dette er ingen vanlig tomatsuppe – men tomatsuppen som beviser at hjemmelaget er best…

tomatsuppe-516×700

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). Foto: Istockphoto

2 bokser tomater
4 tomater
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1/2-1 fersk, rød chilli
2 ss olivenolje
1 grønnsaksbuljongterning, rørt ut i varmt vann.
1 ss margarin

Kutt opp løk, hvitløk og chilli, varm opp olivenoljen i en kjele og stek et par minutter. Salte og pepre. Tilsett grovhakkede tomater og la det surre litt før du tilsetter hermetiske tomater. Smak til med buljong. La det koke i ca. 20 minutter. Bruk stavmikser i suppen til den er jevn. Rør inn margarin og smak til med salt og pepper. Ta litt olivenolje over suppen når du serverer. Dryss også gjerne over krutonger og/eller ristede gresskarkjerner og pynt med fersk persille eller basilikumblader.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.