Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Grønn salat med reddik og pistasjnøtter

Gårsdagens middag kan bli et helt nytt måltid om den får nytt tilbehør. Litt som en kjole  du egentlig er litt lei av – smekk på et belte og en ny strømpis, and off you go.

06-sommersalat

Oppskrift, tekst og bilder: Mia Frogner (Greenbonanza.com)

Grønn sommersalat

Fem-seks blader av romanosalat
1 pakke sukkererter
4 avocado
1 agurk
1 vårløk
3 store reddiker
1 dl rå og usaltet pistasjnøtter
Saft av en halv sitron

Start med å grovkutte pistasjnøttene, og rist dem på medium varme i en tørr panne. Rist på dem underveis – de skal ikke stekes eller svis, bare såvidt ristes så de får litt ekstra crunch.

Vask alle grønnsakene. Romanosalat har store, mørkegrønne blader og smaker friskt, nesten bittert, og har kjempegod konsistens. Jeg deler de lange bladene først på langs før jeg kutter eller river dem i store biter og legger i bunnen av bollen. Agurk, avocado og agurk deles i terninger, mens vårløken og reddiker skjæres tynt.

Til denne salaten lager jeg ingen dressing, kun et godt sitronskvis over som røres inn i salaten før pistasjnøttene legges på toppen. Litt salt og pepper på bordet er heller ikke dumt.

I en tett boks holder denne salaten seg helt fint til morgensdagens frokost eller lunsj også, så om det blir igjen rester fra restemiddagen er det ingen grunn til panikk.

 

miafrogner

Mia startet Green Bonanza i 2014 etter ti år som vegetarianer. På Green Bonanza er det sunne og friske råvarer som står i sentrum for all matlaging, uansett om det er frokost, middag, dessert, smoothie eller en drink.