Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Enkel italiensk middag

Det er en kjensgjerning at det beste resultatet på kjøkkenet skyldes ferske råvarer og mat laget fra grunnen av. Men som mange erfarer, så strekker ikke tiden alltid til, og både snarveier som ferdigmat og raske oppskrifter blir kjærkomment.  Denne middagen er veldig enkel og rask, og kan varieres på flere måter. Ikke se deg blind på oppskriften, bruk de grønnsakene du liker og eksperimenter gjerne med nye grønnsaker.

pasta-råvarer-580×388

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). Foto: Istockphoto

Til 2 porsjoner:

1 løk
Olivenolje til steking
250 g sjampinjong
Salt og pepper
½ paprika
½ pakke sukkererter
1 liten squash
1 kopp spinatblader
1 glass pastasaus
200 gram pasta (for eksempel spaghetti)

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Skjær opp grønnsakene. Stek soppen godt i olje. Krydre med salt og pepper. Legg soppen til side på et fat. Stek så løken til den begynner å bli myk. Ha i paprika og squash og stek ytterligere 2 minutter. Tilsett sausen, rør rundt og la det stå og putre i 5 minutter. Ha i sukkererter og spinat og la det koke i ytterligere 2 minutter. Rør inn soppen rett før servering, eventuelt sett sopp-fatet på bordet som tilbehør. Retten smaker godt med hvitløksbrød.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.