Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Couscoussalat

Couscous er noe av det enkleste og raskeste man kan lage. Det tar bare et par minutter å tilberede den. Dessuten er det veldig godt, og kan varieres i det uendelige. Denne salaten er kjempe god alene som en lett lunsj eller middag, eller som del av et middelhavsinspirert måltid servert sammen med hummus, oliven, falafler og brød. Salaten passer også bra som piknikmat, eller som tilbehør til grilling.

003-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

3-4 porsjoner

2,5 dl couscous
4 tomater
1 agurk
1/2 plante persille
saften fra 1/2 sitron
1/2 dl olivenolje
fint havsalt

Tilbered couscousen slik det står på pakken: kok opp 3,5 dl vann. Legg couscousen i en liten bolle, strø over litt havsalt og hell over det kokende vannet. La det trekke i 3-5 minutter. Rør i couscousen og la den bli avkjølt før du blander inn resten av ingrediensene.

Skjær opp tomatene og agurken i fine, små biter. Bland grønnsakene og couscousen i en stor bolle.
Hakk persillen og bland det inn. Klem sitronsaften over salaten, strø over havsalt, og hell over olivenoljen.

Bland salaten godt og server den på et fint serveringsfat.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.