Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Chili sin carne

Hvem sa at man trengte kjøtt i chilien? Bønner og chili er en klassisk mexicansk kombinasjon, som alltid smaker godt.

chilli-sin-carne2-580×387

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). FOTO: Knut Bry/Tinagent

Til 4 porsjoner:

2 ss olje
1 stor løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
2 bokser tomater
1 rød paprika, finhakket
1 grønn paprika, finhakket
1 liten boks mais, avrent
2 boks røde bønner, avrent (kan varieres med andre bønner)
100 g soyakjøtt-biter (tørrvare)
Salt og pepper

Varm oljen i en gryte. Fres løk, hvitløk og chili i et par minutter. Tilsett paprika, og stek videre til alt er mykt. Tilsett tomater og soyakjøtt, og la det småkoke i ca. 30 minutter (til soyabitene er myke). Husk å røre ofte, og tilsett vann etter behov dersom retten mister for mye væske. Tilsett mais og bønner og kok i minst 15 minutter til. Gryten kan med fordel stå og putre mye lenger. Husk da å røre ofte, og tilsette vann ved behov. Smak til med salt og pepper underveis. Server med ris og soyarømme (se s. 6). Guacamole (se s. 4) eller avokadosalat med tomat og litt sitronsaft passer også bra til.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.