Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Baconburgere med avokadofyll

Lyst på baconburger med guacamole? Her får du en 100% plantebasert oppskrift av Cathrine fra Veganeren. Perfekt nå som grillsesongen står for dør.

Baconburger

Oppskrift, tekst og bilder: Cathrine Garaguso (Veganeren)

2,5 dl glutenmel
2,5 dl hvetemel
2,5 dl faconbiter
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1/2 ss sort pepper/peppermiks
1/2 boks hakkede tomater
1/2 dl solsikkeolje
2 ss chilisaus eller BBQ-saus
2 ss ketchup

bacon-2Guacamole laget av 2 stk modne avokadoer, 1 ts løkpulver, 1 ts hvitløkspulver, salt, pepper og litt sitronsaft

Bland sammen det tørre og det våte i hver sin bolle. Mix det tørre og våte sammen og kna til en deig med hendene. La den stå og hvile i ca. 20 minutter.
Varm ovnen til 175 grader og kle en bakeplate med bakepapir.

bacon-4Del deigen i 8 og klapp hver ball til en flat burger. Legg et par ss guacamole på 4 av burgerne og legg de resterende 4 burgerne oppå disse. Klem godt sammen.

Stek burgerne i ca. 20 minutter, så snur du dem og steker i et kvarter til.

Serveres i burgerbrød med hjemmelaget veganese, resten av guacamolen om det er mer igjen, løk, sylteagurk og annet du liker. Pommes frites (best med skikkelig usunne friterte) er også godt til.

Baconburger

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6233437-7']); _gaq.push(['_setDomainName', '.dyrsrettigheter.no']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();