Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Veganske pannekaker

Denne oppskriften er så lett og SÅ god – og det beste av alt er at du ikke trenger noen hokkus pokkus ingredienser! Her er det kun ingredienser hvermansen har i skapet. Pannekakene er kvalitetssikret av svigers og opptil flere ganger av kjæreste!

dsc_0026-1

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs  (veganslife.com)

Du trenger (10-12 pannekaker):
5 dl hvetemel, 300 g
0,5 dl sukker, 50 g
3 toppa ts bakepulver, 15 g
1/4 ts salt
4 ss smeltet vegansk smør, 60 g (kan også bruke 4 ss nøytral olje)
7 dl plantebasert melk (man kan også bruke vann!)

Slik gjør du:

Smelt smøret på svak varme og sett til side. Bland sammen alt det tørre i en stor bolle, bland godt slik at bakepulveret fordeler seg ordentlig.

Lag en grop i midten av det tørre og hell i soyamelken og det smeltede smøret. Visp kjapt sammen til det ikke er noen klumper.

La røren hvile i ca 10 minutter, til du ser et lite lag med “skum” og luftbobler på overflaten. I mens røren hviler kan du sette på stekeplaten på medium/høy varme. På min stekeplate bruker jeg varme 6-7 av 9.

Pannekakene kan stekes et par minutter på hver side. Snu pannekaken når den er gjennomstekt og du ser små hull, og stek videre på neste side i enda 2 minutter. Legg de ferdigstekte pannekakene oppå hverandre, så de holder på varmen og “mykheten”.

 

 

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid håper bloggen vil vise at det ikke er vanskelig eller ensformig med vegansk mat, og at hun har stor tro på at kunnskap og fristende bilder kan overbevise leserne til å velge bort kjøttet og andre animalske ingredienser.